>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Епічна битва лідерів "Феррарі" і "Ред Булл" в Сільверстоуні визнана моментом року у Формулі-1

Змагання двох молодих гонщиків прикрасило Гран-прі Великобританії.

Епічна битва лідерів "Феррарі" і "Ред Булл" в Сільверстоуні визнана моментом року у Формулі-1
Леклер и Ферстаппен - в лучах славы Хэмилтона на Гран-При Абу-Даби-2019
Фото: EPA/UPG

Боротьба пілотів "Феррарі" та "Ред Булл" Шарля Леклера і Макса Ферстаппена відповідно, на Гран-прі Великобританії у Формулі-1 виграла нагороду FIA Action of the Year award, повідомляє twitter Формули-1.

Леклер і Ферстаппен протягом більшої частини гонки вели красиву боротьбу на трасі, постійно пресингуючи один одного.

Макс, який стартував з 4-ї позиції, на перших колах активно намагався обійти Шарля, що починав з 3-ї позиції. Але монегаску вдавалося відбити всі атаки нідерландця.

Ферстаппену вдалося випередити Леклера лише на паралельному піт-стопі - механіки "Ред Булл" швидше спрацювали, ніж їхні колеги з "Феррарі".

Але на холодній гумі гонщик "Феррарі" зумів контратакувати і повернув собі позицію. Битва розгорнулася з новим імпульсом.

В середині гонки на трасу виїхав пейскар.

Після рестарту Ферстаппен вдруге в гонці випередив Леклера, який у відповідь намагався контратакувати - стався контакт, але Макс залишився попереду.

Шарлю вдалося випередити Макса за 14 кіл до фінішу, завдяки інциденту, який стався між другим гонщиком "Феррарі" Себастьяном Феттелем і Ферстаппеном.

Фото: xpb.cc/f1news.ru

Нідерландець обійшов Феттеля в боротьбі за третю позицію, але німець намагався відігратися і на гальмуванні врізався в Макса ззаду. Обидва гонщики вилетіли, але повернулися на трасу. Проте вже позаду Леклера, якому все ж вдалося потрапити на подіум, поступившись лише двом гонщикам "Мерседес".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram