>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Стало відомо, чому зірвався трансфер Неймара в "Барселону"

Основну "міну" підклав Усман Дембеле.

Стало відомо, чому зірвався трансфер Неймара в "Барселону"
Неймар
Фото: leparisien.fr

Усе літнє трансферне вікно тривала сага про перехід форварда "Парі Сен-Жермен" Неймара в "Барселону". Сторони то наближалися до досягнення певного консенсусу, то знову розходилися.

У ніч на 3 вересня всі дізналися, що Неймар залишається в ПСЖ.

Відомий спортивний журналіст Гійом Балаге в авторській колонці на ВВС розкрив подробиці переговорного процесу і причини, через які Неймар, який мріяв повернутися в "Барселону", не возз'єднався з Мессі і Ко.

Ще після принизливої поразки на "Енфілді" від "Ліверпуля" у повторному півфінальному матчі Ліги чемпіонів (0:4), що коштував каталонцям виходу в фінал, між президентом "Барселони" Хосепом Бартомеу і провідними гравцями відбулася серйозна розмова, під час якої Бартомеу пообіцяв повернути Неймара.

При цьому президент був упевнений у бажанні самого бразильця знову повернутися на "Ноу Камп", а 32-річний капітан команди Ліонель Мессі зазначив, що 27-річний Неймар стане центральною фігурою "Барси" через кілька років.

Однак керівництво каталонського клубу дуже довго не робило пропозицію ПСЖ, та й сам Неймар відмовився публічно заявляти, що бажає залишити ПСЖ.

Єдину офіційну пропозицію "Барселона" зробила за тиждень до закриття трансферного вікна - 27 серпня.

При цьому паризький клуб доволі швидко дав свою згоду на пропозицію каталонців - 115 млн євро + 15 млн у вигляді бонусів і троє гравців на вибір. ПСЖ вибрав Івана Ракитича, Жан-Клера Тодібо і Усмана Дембеле.

Каменем спотикання став Дембеле, який навідріз відмовився захищати кольори паризького суперклубу.

Пізніше парижани зажадали збільшити суму угоди на 20 млн, на що сам Неймар повідомив, що особисто він готовий доплатити цю суму з власної кишені траншами по 5 млн євро.

Однак у ПСЖ заявили, що це суперечить правилам Федерації футболу Франції.

На цьому сага з Неймаром, по суті, була завершена.

Наголошується, що через рік у Неймара з'явиться можливість викупити свій контракт у парижан. Для цього бразильцеві необхідно звернутися в палату з вирішення спорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram