>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Росії чиновники закрили гранда 90-х років

"Ротор" виявився нікому не потрібним

У Росії чиновники закрили гранда 90-х років
Фото: ФК "Ротор"

У Росії ліквідовано ФК "Ротор". Таке рішення ухвалили в адміністрації Волгоградської області. За рішенням засновників (комітету фізичної культури і спорту Волгоградської області) команда не зможе брати участь у матчах першості ПФЛ у зоні "Південь".

Очікується, що у квітні в зоні "Чорнозем'я" третього дивізіону РФ візьме старт команда "Ротор-Волгоград", створена на базі міського коледжу олімпійського резерву. Надалі у планах адміністрації Волгоградської області є перетворення "Ротора-Волгоград" у юридичну структуру для виступів на професійному рівні.

Олег Веретенников (зірка російського футболу 90-х років), який очолював команду, назвав це рішення "свинством".

Зазначимо, "Ротор" - одна з найвідоміших російських команд 90-х років. Волгоградці під керівництвом Віктора Прокопенка кинули виклик московському "Спартаку", але виграти "золото" так і не зуміли: у 1993-му і 1997 роках команда ставала другою, у 1996-му - третьою. Також "Ротор" успішно виступав на євроарені. В активі волгоградців є перемога на "МанЮнайтед". Однак на початку 2000-х років справами Володимира Горюнова (господар клубу) зацікавилися у прокуратурі. У підсумку клуб поступово опустився на саме дно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram