>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Григорій Суркіс: УЄФА може рекомендувати ФІФА виключити Росію

Авторитетний функціонер вважає, що ФФУ діє недостатньо жорстко

Григорій Суркіс: УЄФА може рекомендувати ФІФА виключити Росію
Фото: uklon.com.ua

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс прокоментував конфліктну ситуацію між Україною і Росією з питань кримських клубів:

"Ця тема обговорюється постійно, і вона не може не турбувати європейську футбольну сім'ю. Як можна прийняти клуби, які належать до території, яка не входить до складу РФС?

Російський футбольний союз, на мій погляд, просто хитрує. І хитрістю намагається обійти ті норми статуту ФІФА, які чітко гарантують право асоціації України відстоювати Крим як свою територію щонайменше до ухвалення рішення ООН та іншої резолюції.

Статут ФІФА сформульовано на підставі того, що якщо територію на сьогодні не визнає ООН, то інша національна асоціація не може на цій території проводити ігри будь-яких клубів. На мій погляд, Федерація футболу України мала бути наполегливішою і переконливішою у своїй доказовій базі за столом переговорів.

Комітет національних асоціацій має право рекомендувати виконкому ФІФА виключити тимчасово будь-яку національну асоціацію. Це означає неможливість участі цих футбольних асоціацій, збірних по всій вертикалі і клубних команд в турнірах не тільки офіційних, але і неофіційних.

Інструментів достатньо, українській футбольній асоціації треба жорсткіше відстоювати інтереси України".

18 вересня у Ньйоні відбудеться зустріч керівництва УЄФА, ФФУ та РФС. На ній і обговорять майбутнє кримських команд. Нагадаємо, РФС заявив три кримські команди до другого дивізіону, "прописавши" їх у Ростові і Краснодарі. ФІФА на такий прийом ніяк не відреагувала. В УЄФА заявили, що не визнають матчі за участю кримських команд у російській лізі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram