>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Букмекери вірять у чесність Німеччини та США на ЧС

Бундестім грала "договірняк" в останньому турі ЧС-1982

Букмекери вірять у чесність Німеччини та США на ЧС
Фото: EPA/UPG

Сьогодні відбудуться завершальні матчі в групі G. Диспозиція перед останнім туром очевидна. Лідери квартету - збірні Німеччини та США, які набрали у двох іграх по чотири очки, - завершать груповий турнір очним протистоянням. Для виходу в наступний етап командам достатньо зіграти внічию: бундестім завдяки кращій різниці м'ячів фінішує першим, «янкі» за ним. Португалія і Гана (по 1 очку) у такому разі не зможуть наздогнати опонентів.

Хмизу в багаття розмов про «гросмейстерську нічию» підливає й особа тренера американської збірної Юргена Клінсманна. Юргена в 90-ті вважали, нарівні з Лотаром Матеусом, найяскравішим німецьким футболістом. Знаменитий бомбардир став чемпіоном світу 1990 року і успішно виступав за мюнхенську «Баварію». Але це аж ніяк не головний «гріх» Клінсі. На ЧС-2006 Юрген очолював збірну Німеччину (підсумкове третє місце), а асистував йому нинішній німецький рульової Йоахім Льов. Не дивно, що відразу ж пішли розмови, що збірні приречені на нічию. Самі ж наставники, не приховуючи своїх дружніх відносин, зазначають, що спілкуватися на цю тему між собою не будуть і для них майбутній поєдинок принциповим.

Букмекери, до речі, не вірять у нічию, віддаючи перевагу Німеччині: 1,55 проти 9,3. Нічию ж оцінюють у 3,5.

Додамо, що на Євро-2004 був схожий інцидент. Збірним Данії та Швеції для виходу з групи була необхідна нічия 2:2. Скандинави, незважаючи на передматчеві «клятви», розкатали її. Італія, яка

фінішувала третьою, скрипіла зубами, але нічого вдіяти не змогла. Ідентична історія була на ЧС-1982. Німеччині в останньому турі групового турніру необхідна була перемога. Збірну Австрії в цьому матчі влаштовувала мінімальна поразка. У результаті німці забили на 8 хвилині і під свист трибун обидві збірні катуляли м'яч у центрі поля, навіть не наближаючись до чужих воріт. Третім зайвим виявився Алжир: Німеччина і Австрія випередили «лисиць» за різницею м'ячів.

У другому матчі групи зустрінуться збірні Гани та Португалії. Командам для боротьби за друге місце потрібна тільки перемога. Причому європейцям - велика, оскільки різниця м'ячів у «бордових» украй погана («-4» проти «-1» у Гани і «+1» у США). Зазначимо, що для португальської «ікони» Криштіану Роналду це вже третій мундіаль. Успіху Криштіану так і не домігся. На ЧС-2006 «бордові» зайняли 4 місце, але Роналду не був гравцем основного складу. А ЧС-2010 Роні зі збірною провалив, вибувши в 1/8 фіналу. Зараз непросто навіть вирватися з групи.

19:00 - США - Німеччина (Ресіфі, «Пернамбуку», суддя: Равшан Ірматов, Узбекистан)

19:00 - Гана - Португалія (Бразиліа, Національний стадіон, суддя: Найоту Шукралла, Бахрейн)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram