>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росія, побивши рекорд СРСР, виграла медальний залік на Олімпіаді

Господарям удався фінішний ривок. В останні олімпійські дні Росія завоювала три "золота"

Росія, побивши рекорд СРСР, виграла медальний залік на Олімпіаді
Фото: EPA/UPG

У неділю російський лижник Олександр Легков здобув перемогу в гонці на 50 кілометрів. Друге і третє місця також посіли росіяни - Максим Вилегжанін та Ілля Черноусов.

Таким чином, збірна Росії завоювала 12 золотих, 11 срібних і 9 бронзових медалей. Такий показник дозволив господарям Ігор виграти загальний медальний залік.

Збірна Норвегії, яка займає 2 місце, вже не наздожене росіян. В активі скандинавської команди - 26 медалей (11+5+10). Третє місце займає Канада, в активі якої 24 медалі (9+10+5). У збірної США - 27 медалей, з яких тільки 9 - золоті. Збірна Голландії, завдяки ковзанярам, займає п'яте місце - 24 медалі (8+7+9).

Зазначимо, що Росія вперше після Олімпіади в Ліллехаммері (1994) перемогла в загальнокомандному медальному заліку. Крім того, російській команді вдалося перевершити рекорд збірної СРСР, установлений на Іграх в Калгарі. У 1988 році команда СРСР завоювала 11 золотих, 9 срібних і 9 бронзових. Також Росія побила і свій рекорд за кількістю золотих медалей (1994 рік - 11).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram