>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росія зганьбилася у матчі з Фінляндією

43-річний Селянне відправив Білялетдінова у відставку

Росія зганьбилася у матчі з Фінляндією
Фото: EPA/UPG

"Червона машина" в Сочі не завелася. Росія, укомплектована суперзірками НХЛ (Бобровський, Войнов, Овечкін, Малкін, Сьомін, Дацюк) і КХЛ (Ковальчук, Радулов, Тихонов), в ¼ фіналу безвольно поступилася збірній Фінляндії.

Росіяни непогано почали гру, і вже на 8-й хвилині Ілля Ковальчук відкрив рахунок. Але не минуло й двох хвилин, як фіни зрівняли рахунок. Юхаматті Алтон створив справжній шедевр: нападник виїхав з-за воріт і віртуозно переграв Варламова. Росія продовжувала володіти ініціативою, але Раск на останньому рубежі був феноменальний. Під завісу періоду грубу помилку допустив Войнов. Захисник Росії втратив шайбу в середній зоні: Грандлунд і 43-річний Селянне віртуозно реалізували вихід 2 в 1.

На початку другого періоду Фінляндія закинула третю шайбу, реалізувавши більшість. І знову чудово зіграв дует Селянне - Грандлунд. Теєму класно кинув з середньої дистанції, а Грандлунд добив шайбу у сітку після сейви Варламова.

Білялетдінов відразу ж поміняв Варламова на Бобровського, але було пізно. Врятувати матч його підопічні не змогли - Овечкін і Малкін знову розчарували, а один Дацюк впоратися з суперником не зміг. Більш того, в третьому періоді Фінляндія була близька до четвертої шайбі, але Бобровський (помилився Білялетдінов!) зреагував на три "мертві" шайби.

У півфіналі Фінляндія зіграє зі Швецією.

Фінляндія - Росія - 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

Голи: 0:1. Ковальчук (Дацюк; більш.) - 07:51, 1:1. Аалтонен - 09:18, 2:1. Селянне (Грандлунд) - 17:38, 3:1. Грандлунд (Тимонен, Селянне; б.) - 25:37.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram