>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Винахідливість" керівництва збірної України з легкої атлетики коштувала олімпійцям майже 1,5 млн грн

Екс-керівництво ФЛАУ звинувачує державу в недостатньому фінансуванні підготовки спортсменів.

"Винахідливість" керівництва збірної України з легкої атлетики коштувала олімпійцям майже 1,5 млн грн

Головне управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України перевіряє матеріали, які зібрала спеціальна комісія, розслідуючи факти правопорушень у збірній команді України з легкої атлетики під час підготовки спортсменів до Олімпійських ігор у Лондоні.

Про це, посилаючись на слова голови Державної служби молоді та спорту Равіля Сафіулліна, повідомляє видання "Факты и комментарии".

"На останній передолімпійський збір у Кисловодську Держслужба виділила 68 тисяч доларів. Із них видатки на суму 21 тисяча виявилися не підтверджені документально", - цитує видання голову Держслужби.

За його словами, із квітня 2011-го по липень 2012 року в Кисловодську провели 12 зборів. Але у відповіді на запит Держслужби російська сторона повідомила: жоден зі зборів не провели за тих умов, про які йшлося у звіті тренерів і фунціонерів збірної команди з легкої атлетики.

"Наші легкоатлети в Кисловодську винаймали житло в приватному секторі і тренувалися незрозуміло де. Усього ж надійшло підтвердження фальсифікації звітних фінансових документів на суму 1 мільйон 315 тисяч гривень. Не знаю, як назвати "винахідливість" Степанцова (старший тренер національної команди - Ред.) і ставлення до неї керівництва збірної", - розповів виданню Равіль Сафіуллін.

"Факты" нагадують, що на незадовільні умови підготовки до змагань у Держслужбу у вересні поскаржилися 68 спортсменів і тренерів, 25 із яких брали участь у лондонській Олімпіаді. Утім, голова ФЛАУ Валерій Борзов відкинув звинувачення на свою адресу і заявив, що причина всіх бід - недостатнє фінансування з боку держави. Попри це, Держслужба достроково розірвала контракти з головним тренером збірної, віце-президентом ФЛАУ Олександром Апайчевим і державним тренером, першим віце-президентом ФЛАУ Валерієм Александровим.

"Костянтин Степанцов зараз перебуває на лікарняному, тому рішення щодо нього буде після його ознайомлення з актом комісії і надання пояснень. Також уточнюються деякі факти стосовно начальника національної команди Руслана Руссу", - зазначив виданню голова Держслужби й уточнив, що матеріали розслідування комісії передано в Головне управління боротьби з корупцією й організованою злочинністю СБУ.

Видання також повідомляє, що питання про перебування Валерія Борзова на посаді президента ФЛАУ вирішать після виборів нового голови, призначених на 8 листопада.

"Ми не втручаємося у справи федерації, але заплющувати очі на ображання спортсменів не маємо наміру, - відповів Равіль Сафіуллін на заяви відомого в минулому спортсмена про тиск на Федерацію. - Якщо ми хочемо, щоб наші спортсмени домагалися результатів, у тренерському складі повинні бути ті, хто знаходить із ними спільну мову".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram