>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Улаштувавши скандал, олімпійці шукали виправдання своїм невдачам, - думка

Держтренер з легкої атлетики Валерій Александров вважає, що спортсменів просто використали.

Улаштувавши скандал, олімпійці шукали виправдання своїм невдачам, - думка
Фото: tochka.net

Нагадаємо, перед відльотом на Олімпіаду в Лондон українські легкоатлети запросили на базу "Святошин" журналістів, щоб показати жахливі умови, в яких їм доводиться готуватися до Ігор.

Але Александров каже, що збірна постійно живе на цій базі, а такі проблеми раніше вдавалося вирішувати гуртом.

"Перші чотири дні не було фінансування розділу "харчування". Просто не було надходження коштів. Затримки бували й раніше, але тренери платили зі своєї кишені, щоб протриматися. Погано те, що спортсмени дорослі, розуміючи і відчуваючи, що до Олімпіади вони не готові, починають шукати зовнішні причини свого невдалого виступу.

Таке в моїй практиці траплялося неодноразово, - зазначив держтренер. - "Правильний" демарш відбувається тоді, коли спортсмени підходять до тренерів і кажуть: "Харчування жахливе. Зробімо щось разом". Але цього не було. Була чітка регламентна ситуація із запрошенням телеканалу".

Про те, чому атлетів не можна було розмістити в іншому місці, від чого величезне місто Київ уже два олімпійські цикли не постачає спортсменів у збірну, і як Александров зробив зауваження президентові Ющенку, читайте в інтерв'ю LB.ua з тренером.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram