>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Відхід стадіону "Динамо" футбольному клубу завдав потужного удару по легкій атлетиці в Києві, - думка

Держтренер Валерій Александров пояснив, чому в легкоатлетичній збірній щороку все менше киян.

Відхід стадіону "Динамо" футбольному клубу завдав потужного удару по легкій атлетиці в Києві, - думка
Фото: tochka.net

"Двадцять років тому збірна мала приблизно 20% киян. Але зростання міста оминуло спортивні споруди, збільшення кількості ДЮСШ. Навпаки - закрито їх величезну кількість. "Динамівська" школа легкої атлетики була однією з кращих у СРСР. Процес відходу стадіону "Динамо" на користь тільки футбольної команди завдав потужного удару по школах, які перебували там - з плавання, стрибків у воду, легкої атлетики", - сказав Александров у бесіді з LB.ua.

Тренер зазначив, що стадіони, котрі залишилися, цілком застаріли. По суті, сьогодні в Києві тільки одна школа - №6 - має власний стадіончик і невелике абсолютно приміщення для зимових занять.

"Вони дітей багато набирають, а до зими діти розповзаються, втікають, бо тренуватися ніде. Манеж на Березняках досі на реконструкції, а манеж спортінтернату на Лісовому масиві не може вмістити дітей - у них свій контингент. Із Києва ми нічого не маємо вже другий олімпійський цикл. Бо ці діти не були взяті в спортивні школи 6-8 років тому", - розповів держтренер.

Про те, чому легкоатлети влаштували скандал перед Олімпіадою, коли Україна зможе замахнутися на проведення чемпіонату світу, як вирував стадіон у Лондоні через українку, читайте в інтерв'ю LB.ua з Валерієм Александровим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram