>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Скандал у благородній родині: олімпійці виступають проти Валерія Борзова

Призери Олімпіади і ті, хто туди не потрапили, звинувачують функціонерів у корупції, залякуванні та порушеннях при відборі кандидатів

Скандал у благородній родині: олімпійці виступають проти Валерія Борзова
Валерий Борзов
Фото: www.champion.com.ua

Якщо держава нічого не зробить, спортсмени можуть змінити громадянство і надалі виступати за інші країни, йдеться в сюжеті ТСН.

Призери Олімпіади і ті, хто туди не потрапили, звинувачують функціонерів у корупції, залякуваннях і порушеннях при відборі кандидатів. Журналісти вже розповідали про жалюгідне харчуванні атлетів на базі в період підготовки до олімпіади. Спортсмени тоді скаржилися на зламаний і застарілий інвентар, туалети, в яких не працює злив, цвіль на стінах, відсутність холодильників тощо.

Терпець людям урвався, коли вони дізналися про обсяги виділених на підготовку до ігор засобів.

"Щороку бюджет збільшується. Цього року було 36 мільйонів гривень на підготовку легкої атлетики. Ми, звичайно, були в шоці", - зізнається легкоатлетка Єлизавета Бризгіна. Спортсмени стверджують, що недорахувалися навіть президентських премій за отримані медалі.

"Якщо держава цінує роботу тренера і хоче виділити гроші, чому наше керівництво забирає у нас ці премії?" - обурюється тренер Сергій Басенко.

У відповідь на вимоги дати пояснення спортсмени отримали погрози. Мовляв, будете провокувати скандал - більше взагалі не поїдете на жодні міжнародні змагання. Після цього легкоатлети об'єдналися і почали збирати підписи. Дійшли до міністра і отримали перші результати.

"П'ятеро людей відсторонені від служби. Це державний тренер, головний тренер, два старші тренери і начальник команди. Зараз проводиться перевірка", - повідомив голова Держслужби молоді та спорту Равіль Сафіуллін.

Спортсмени вимагають не тільки звільнення, але й кримінального покарання винуватців. У відповідь керівник федерації Валерій Борзов назвав закиди спортсменів брехнею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram