>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Депутат: "Іще трошки - і ми збудуємо другий "Уемблі"

Одне посадочне місце в Європі коштує 3 тисячі євро, а в нас уже нині 12 і може зрости до 16.

Депутат: "Іще трошки - і ми збудуємо другий "Уемблі"
Фото: svobodanews.ru

Депутат Законодавчих зборів Петербурга від партії "Яблуко" Борис Вишневський розкритикував тривале будівництво стадіону "Зеніт-Арена".

- 2004 року було прийнято постанову міського уряду про будівництво стадіону на Крестовському острові, на місці раніше існуючого історичного пам'ятника - стадіону імені Кірова. У постанові чорним по білому було написано: взяти до відома, що стадіон будуватимуть на кошти "Газпрому".

Через два роки "Газпром" відмовився фінансувати проект, заявивши, що компанія "Газпромнафта" перереєструвалася в Петербурзі, що вона платить тут податки, і запропонував будувати стадіон на бюджетні гроші. Пітерський уряд це проковтнув. Хочеться нагадати панові Міллеру, що податки в нас платять не за домовленістю - це обов'язок будь-якої компанії, а не спонсорська послуга й не благодійність.

Вартість будівництва постійно підвищувалася. Все починалося з суми 6,7 мільярда рублів - за тодішнім курсом це було приблизно 250 мільйонів доларів, потім стало 13, 23, 33 ... Цього літа підрядник, якого нині хочуть змінити, вже називав суму в 44, а вчора я чув уже 46. Ще трошки - і ми збудуємо другий "Уемблі", який обійшовся в 1,9 мільярда доларів і вважається найдорожчим стадіоном у світі.

При цьому стадіон "Альянц Арена" в Мюнхені обійшовся приблизно у 470 мільйонів доларів. Стадіон "Шахтаря" в Донецьку, цілком порівнянний із пітерським і за характеристиками, і за вартістю робочої сили та будматеріалів, обійшовся в 400 мільйонів доларів. Виходить, що одне посадочне місце в Європі коштує 3 тисячі євро, а в нас вже нині 12 і може зрости до 16. Ці цифри показують, на мій погляд, що йдеться про нестримну крадіжку та корупцію, - розповів Вишневський в інтерв'ю "Радіо "Свобода".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram