ГоловнаПолітика

Спортивні чиновники "заощадили" на олімпійцях

Розтрати коштів на підготовку легкоатлетів сягнули понад мільйон гривень.

Спортивні чиновники "заощадили" на олімпійцях

Держмолодь підтвердило розтрату 1,315 млн гривень, які були виділені збірній України для проведення тренувань.

Про це на прес-конференції сказав глава відомства Равіль Сафіуллін.

За його словами, в рамках перевірки встановлено, що з 27 березня 2011 року по липень 2012 року офіційно на спортивній базі в російському Кисловодську збірна України з легкої атлетики провела 12 зборів.

"Згідно з офіційним запитом Держмолоді, проведення цих зборів підтверджено не було. Таким чином, не підтверджені витрати 1 мільйона 315 тисяч гривень", - сказав він.

Сафіуллін сказав, що його відомство розслідує інцидент і шукає відповідальних за розтрату.

Він нагадав, що Держмолоді у зв'язку з розтратою вже звільнило державного тренера збірної з легкої атлетики Валерія Александрова і головного тренера збірної з легкої атлетики Олександра Апайчева.

Крім того, винуватих, за результатами внутрішнього розслідування, в нецільовому використанні коштів старшого тренера Костянтина Степанцева і начальника команди Руслана Руссу Держмаолоді намір звільнити найближчим часом.

Крім того, Сафіуллін повідомив, що факти, здобуті комісією, будуть передані на розгляд в СБУ.

Як відомо, напередодні Олімпіади атлети поскаржилися в ЗМІ на жахливі умови на зборах - їх годували жахливою їжею і навіть не давали в нормальній кількості води.

Вони пригрозили, що змінять громадянство, якщо держава не знайде винуватих і не виправить ситуацію. Влада підтвердила факти корупції в збірній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram