>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Ми припинили в збірній пияцтво і допінг", - опальний голова ФЛАУ

Спілкування на прес-конференції президента Федерації легкої атлетики (ФЛАУ) Валерія Борзова пройшло в стилі "сам дурак".

"Ми припинили в збірній пияцтво і допінг", - опальний голова ФЛАУ
Валерий Борзов не здоровается со спортсменами и поэтому должен уйти

Нагадаємо, нещодавно частина легкоатлетів-олімпійців звинуватила Борзова у крадіжці коштів, виділених на підготовку команди до Олімпіади. Валерій Пилипович сьогодні повторив тезу, озвучену раніше його першим замом по ФЛАУ (і держтренером) Валерієм Александровим: оскільки за законодавством гроші на рахунок Федерації в принципі не надходять, то і вкрасти нічого.

При цьому на одного зі старших тренерів збірної (працює за контрактом у Держслужбі спорту) справу таки передали в правоохоронні органи.

Зазначимо, що виступ Борзова проходив під безперервні іронічні репліки із залу, внаслідок чого Валерій Пилипович не витримав і почав говорити неприємні речі: "У збірну головним тренером ми запросили Апайчева. Так, у нього жорсткий характер, не всім це подобається. Але він навів дисципліну. Він жорстко виступив проти допінгу. А хто припинив п'янки в збірній? Прийшла молодь, яка вирішила, що можна пити, курити і дещо інше. А скільки нас штрафували за розбиті люстри?"

Розпалившись, Борзов окремо пройшовся по лідеру "змовників", олімпійській чемпіонці Наталії Добринській: "Наталю, ми з тобою однієї крові, обоє - олімпійські чемпіони. Ось поясни мені: як можна було в Лондоні зробити три заступи в стрибках у довжину і два заступи в штовханні ядра, твоєму улюбленому виді?"

Зазначимо, що ця фраза прозвучала на адресу людини, яка за чотири місяці до Олімпіади втратила чоловіка та тренера.

Добринська в боргу не залишилася і сказала, що її ініціативна група висуває в президенти ФЛАУ Андрія Оністрата (власник одного невеликого банку). На що Валерій Александров зазначив, що на цій посаді потрібен не багатий мішок, а фахівець: "Оністрат - виконавець. Є ляльковод, який цей спектакль розігрує".

Балаган міцнішав, і з часом стало дуже непросто розбирати, хто і на які саме звинувачення відповідає.

Стрибун із жердиною Максим Мазурик, який зганьбився в Лондоні з результатом 5,35 м, згадав, як декілька років тому йому видали не всю форму: "Я такий не один, такий - кожен третій" (Федерація погодилася з цим, сказавши, що Nike зірвала поставки). Ще через деякий час Мазурик поскаржився на те, що росіянам видають на додачу до форми годинник, окуляри та рушник, а ось українцям - ні.

Але краще за всіх істинну суть претензій до Борзова висловила триразова олімпійська чемпіонка Ольга Бризгіна: "Я за статусом вище за вас (Борзов "лише" дворазовий олімпійський чемпіон, - LB.ua), але ви зі мною ніколи не віталися. Ви байдужі. Абсолютно не контактуєте зі спортсменами. У Луганську на відкритті манежу сказали: "Ну так, із кладовища щось зробили". За 16 років ви нічого не зробили як голова Федерації".

Те, що відбувалося, все більше нагадувало сцени з фільму "Гараж". Дотепний Валерій Александров вирішив зробити резюме: "Тільки час покаже глибину вашої, Ольго, помилки".

Судячи з усього, у ФЛАУ таки буде новий президент. Занадто глибоко пройшла лінія розколу між частиною спортсменів і тренерів і нинішнім керівництвом Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram