ГоловнаСуспільствоВійна

Ворог атакував Одеську область балістикою. Одна людина загинула

Пошкоджено два судна і склад з зерном. 

Уранці понеділка російська армія атакувала Одеську область балістикою. Станом на 12:50 відомо про одного загиблого і вісьмох поранених.

Під прицілом ворога знову опинилася припортова інфраструктура. Серед поранених двоє – у важкому стані, повідомив керівник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер у Telegram.

"Медики надають всю необхідну допомогу. Всі поранені та загиблий – працівники припортової інфраструктури, громадяни України", – сказав він.

Пошкоджені цивільні судна: “NS Moon” під прапором Белізу та суховантажне судно під прапором Палау “OPTIMA”. Рівно тиждень тому “OPTIMA” вже постраждало внаслідок обстрілу балістикою.

Окрім того, пошкоджено склад з зерном.

"Вкотре прошу: оперативно реагуйте на сигнали повітряної тривоги та спускайтеся в укриття!" – наголосив начальник адміністрації. 

В Офісі генпрокурора уточнили, що також пошкоджена адмінбудівля. 

Удари по припортовій інфраструктурі

Російська армія в жовтні інтенсифікувала атаки на українську припортову інфраструктуру, зокрема судна з зерном для інших країн. 

11 жовтня ворог убив балістикою чотирьох людей, ще десятеро були поранені. 

9 жовтня ворог вдарив по портовій інфраструктурі, постраждало судно під прапором Панами. Загинули дев'ятеро людей. За два дні до того росіяни атакували судно під прапором Палау. Загинув чоловік. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram