ГоловнаСуспільствоЖиття

Мер Конотопа про ліквідацію наслідків атаки: "Грошей немає, щоб купити солярку для водоканалу" (доповнено)

Сьогодні на сесії міськради вирішуватимуть, де взяти гроші на ліквідацію наслідків. 

Мер Конотопа про ліквідацію наслідків атаки: "Грошей немає, щоб купити солярку для водоканалу" (доповнено)
Наслідки обстрілу Конотопа
Фото: Сумська обласна прокуратура

У Конотопі Сумської області, який постраждав через атаку "шахедами" у ніч на 12 вересня, немає достатньо грошей на ліквідацію наслідків обстрілу і допомогу людям. Київ зголосився допомогти. 

Про це повідомив мер міста Артем Семеніхін у ефірі телеканалу КИЇВ24.

За його словами, сьогодні відбудеться сесія міськради, на якій вирушуватимуть, звідки взяти гроші.

"Я не знаю, з чого ми будемо шукати ці гроші, але нам треба виділити кошти на обстеження технічного стану будинків, бо не знаємо, чи можемо ми зараз міняти вікна і взагалі пускати туди людей. Окреме вітання депутатам Верховної Ради, що прийняли абсурдний закон і зарали бюджет, податки з місцевих бюджетів", – зазначив Семехін.

Він додав, що грошей немає навіть на те, щоб купити паливо для того, щоб забезпечити мешканців водою.

"Немає ні копійки. У мене немає коштів, щоби купити солярку на водоканал, аби людям дати воду у достатній кількості", – додав він.

За його словами, у постраждалих унаслідок атаки стан стабільний.

"Здебільшого це люди, які отримали осколкові поранення. Сюди прилетів «шахед», він зруйнував трамвайну колію та пошкодив будинки", – прокоментував мер.

У місті відсутня електроенергія. Всі роботи проводяться.

Доповнення. Згодом мер Києва віталій Кличко заявив, що поспілкувався із конотопським колегою. Столиця поділиться  паливом та іншими необхідними матеріалами.

"Київ вже готує і терміново відправить найнеобхідніше в якості допомоги. Зокрема,  дизпаливо для генераторів, бо ситуація з енергопостачанням обʼєктів життєзабезпечення в Конотопі критична", – зазначив Кличко.

За його словами, Київ направить до Конотопа також матеріали для скління, деякі будматеріали. В першу чергу відновлюватимуть навчальні заклади. 

Також Кличко підтримав Артема Семеніхіна, зазначивши, що грошей містам не вистачає.

"Держава кошти у міст вилучає (і ПДФО, і «військове» ПДФО, і «силове» вигадала). А тепер громади, зокрема прифронтові, вимушені самотужки і практично без коштів забезпечувати своє виживання", – написав мер столиці. 

У ніч на 12 вересня 2024 року Росія атакувала Україну 69 засобами повітряного нападу. Зокрема, запустила 64 "шахеди" та 5 ракет різних типів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram