ГоловнаСуспільствоВійна

Росія вдарила по навчальному закладу в Полтаві: понад 50 загиблих і більш ніж 290 поранених (оновлення)

Ворог атакував балістикою. 

Росія вдарила по навчальному закладу в Полтаві: понад 50 загиблих і більш ніж 290 поранених (оновлення)
Фото: :інтернет-видання Полтавщина

Російська армія вдарила по навчальному закладу в Полтаві. Ворог двома балістичним ракетами поцілив по цьому закладу та сусідній лікарні, повідомив президент Володимир Зеленський

Частково зруйновано одну з будівель інститут зв'язку. За інформацією станом на 5 вересня, загинули 55 людей. Днем раніше в ДСНС повідомляли про 53 загиблих і 298 поранених. 

Президент Зеленський доручив розслідувати всі обставини трагедії.

"Залучені всі необхідні служби до рятувальної операції", – сказав він. 

Зеленський заявив, що російська наволоч відповість за удар. 

За інформацією Міністерства оборони України, ворог використав дві балістичні ракети. 

"Часовий проміжок між тривогою і прильотом смертельної ракети був настільки коротким, що застав людей у момент евакуації до бомбосховища, – зазначили у відомстві. – Частково зруйнована одна з будівельного інституту, багато людей опинились під завалами. Завдяки злагодженій роботі рятувальників та медиків вдалося врятувати 25 осіб, з яких 11 деблоковано з-під завалів".

Розбір завалів на місці атаки триває. За інформацією міністра внутрішніх справ, поблизу місця удару пошкоджено житлові будинки. Надійшло понад 100 повідомлень про пошкоджене майно. 

У Міноборони звернули увагу, що "часовий проміжок між тривогою і прильотом смертельних ракет був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища". 

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін в етері телемаратону сказав, що у момент обстрілу по військовому навчальному закладу в Полтаві жодних шикувань не проводили.

Наразі міністр Рустем Умєров доручив Головній інспекції Міноборони терміново провести службове розслідування.

"За нашими даними, у закладі відбувався навчальний процес. О 9:08 пролунав сигнал тривоги, усі спускалися в укриття. Через кілька хвилин після оголошення тривоги пролунали вибухи. Деталі трагедії в Полтаві вивчаються. Наразі відомо, що жодних шикувань або інших заходів у момент удару не відбувалося", - сказав Лазуткін.

Росіяни атакували Полтаву вранці 3 вересня. Наразі в місті оголосили збір крові для поранених. Стати донором можна у будь-який день впродовж тижня, повідомили в ОВА.

Фото: Cуспільне Полтава

За даними місцевого медіа, кров приймають за адресою: м. Полтава, вул. Шевченка, 23 (одноповерхова будівля, вхід зі сторони вул. Героїв-чорнобильців), з 8:00 до 14:00. Контакти: +380954521357. Треба мати паспорт і код. 

Кров здали понад 70 людей. Щоб не створювати черги, прийти можна не лише сьогодні, а протягом цього і наступного тижня. 

За даними РБК-Україна, ДБР відкрило провадження за ч. 4 статті 425 Кримінального кодексу – це недбале ставлення до служби. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram