ГоловнаСуспільствоПодії

На Дніпропетровщині суддю відсторонили від здійснення правосуддя через підозру у викраденні бізнес-партнера

Слідство встановило, що суддя за 17 тис. доларів замовив представникам кримінального середовища викрадення напарника, якого “служитель “Феміди” хотів змусити підписати необхідні документи для переходу права власності на майно спільної фірми.

На Дніпропетровщині суддю відсторонили від здійснення правосуддя через підозру у викраденні бізнес-партнера
Фото: ДБР

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Господарського суду Дніпропетровської області від здійснення правосуддя оскільки він замовив викрадення свого бізнес-партнера, повідомляє Державне бюро розслідувань. 

За даними ДБР, «служитель Феміди» у 2017 році поза основною роботою вирішив отримувати прибутки від підприємницької діяльності. Оскільки суддям заборонено займатися бізнесом, він знайшов собі бізнес-партнера, на якого зареєстрував сільськогосподарське підприємство на території Сумської області.

З часом підприємство розширювалось, і гроші в його розвиток, у тому числі вкладав і партнер підозрюваного. Але суддю почало все менше влаштовувати керівництво компанією своїм напарником. В один з моментів він вирішив прибрати його з товариства, проте той безоплатно не захотів відходити від справ.

Тому суддя замовив представникам кримінального середовища викрадення напарника: за 17 тис. доларів США чоловіка мали позбавити волі та змусити підписати необхідні документи для переходу права власності на майно господарства.

Працівники ДБР задокументували всі протиправні дії судді. 

Йому було повідомлено про підозру в організації замаху на викрадення людини та позбавленні волі, вчиненому з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, та здійснюваного протягом тривалого часу (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років.

Також підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram