ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни вербують школярів з окупованої Луганщини мілітаристського руху "Ахмат"

Кремль формує з українських дітей покоління, яке "вчить ненависті та насильству до всього українського".

Росіяни вербують школярів з окупованої Луганщини мілітаристського руху "Ахмат"
У червні присягу окупаційній “юнармії” склало до сотні українських підлітків
Фото: Центр нацспротиву

Російські окупанти вербують школярів з ТОТ Луганщини до нового дитячого мілітаристського руху "Академія дружби народів "Ахмат", що функціонує під патронатом однойменного чеченського формування.

Про це повідомляє омбудсмен Дмитро Лубінець.

Нещодавно у Луганську так звані "випускники" першої зміни вже отримали дипломи за "готовність служити своїй країні та захищати її цінності". 

Уповноважений зазначає, що протягом двох тижнів українські школярі проходили курси армійської підготовки, у повному екіпіруванні, у бронежилетах та зі зброєю в руках "вели бій" у польових умовах, з окопів та на воді, отримували навички тактичної медицини і вчились російському "патріотизму" під керівництвом кавказьких командирів.

"Плани агресора далекоглядні – спочатку на базі літніх таборів, а потім й у межах загальноросійської програми створити плацдарм посиленої військової підготовки для українських дітей, щоб у стислі терміни виростити з них повноцінних вояків", — пише Лубінець.

Омбудсман наголошує, що мілітаризація є "грубим порушенням прав дитини, вчиненим країною-агресором. Кремль насильницьки формує з українських дітей покоління, яке вчить ненависті та насильству до всього українського". 

Дмитро Лубінець звернувся до міжнародних організацій щодо насильницької пропаганди Кремля щодо українських дітей на окупованих територіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram