ГоловнаСуспільствоВійна

​Парамедикиня 59-ї ОМПБр "Пташка" просить Зеленського відсторонити комбрига Шевчука (доповнено)

Захисниця Азовсталі також повідомила, що припинить співпрацю з цією бригадою.

​Парамедикиня 59-ї ОМПБр "Пташка" просить Зеленського відсторонити комбрига Шевчука (доповнено)
Катерина "Пташка" (архівне фото)
Фото: 5 канал

Парамедикиня 59-ї ОМПБр ім. Якова Гандзюка, захисниця "Азовсталі" Катерина Поліщук ("Пташка") просить президента Володимира Зеленського усунути від ухвалення військових рішень осіб, "не зацікавлених у перемозі". Відповідне звернення вона опублікувала у фейсбуці.

"Шановний Володимире Олександровичу Зеленський! Більше року я перебувала у зоні ведення бойових дій пліч-о-пліч з 59 ОМПБр ім. Якова Гандзюка. За час нашої співпраці командували бригадою славнозвісний Сухаревський Вадим Олегович та професіонал військової справи Стеценко Максим Олександрович. Але в звʼязку з "геніальними" посадовими рішеннями та родинними звʼязками вищого військового керівництва з Шевчуком Богданом Володимировичем, останнього було призначено на посаду кбр 59 ОМПБр з квітня 2024 року", - написала Поліщук.

У зв'язку з тим, що тисячі військовослужбовців залишаються виконувати бойові завдання під керівництвом Шевчука, Поліщук закликала президента звернути увагу та провести службову перевірку "щодо фактів злочинних наказів, свідомої недбалості, нехтування життям і здоров'ям особового складу, дій, які призвели до загибелі великої кількості військовослужбовців".

"Через нелюдське та непрофесійне ставлення Шевчука я змушена припинити співпрацю з цією славнозвісною бригадою, та не всі мають таку можливість - опиратись злочинним наказам, які спрямовані виключно на здобування додаткових зірочок цією людиною. Прошу вжити заходів та усунути від прийняття важливих військових рішень людей, які не зацікавлені у збереженні особового складу, виконанні завдань та перемозі. Військова честь та честь офіцера - не пусті слова. Принаймні такими вони не повинні бути", – наголосила Поліщук.

Доповнення. Офіцер 59 бригади Сергій Цехоцький прокоментував цю заяву hromadske і заявив, що Катерина Поліщук не служила у бригаді, а співпрацювала з нею як волонтерка.

"Робити висновки та давати оцінку роботі будь-якого командира, це зовсім неправильно. Для цього треба мати певну освіту, знання і так далі. А давати оцінку, бо хтось щось десь сказав… Наша бригада на цьому напрямку тримає цю інтенсивну оборону місяцями, практично не здавши позиції. Є втрати, на жаль, ми це дуже боляче переносимо. Щоб казати про те, що той командир хороший, а той поганий, треба мати якісь підстави", – сказав він.

Цехоцький запевнив, що якби був став свідком того, що описувала Пташка, точно відреагував би на це. Офіцер 59 бригади також стверджує, що їх командир, попри свій молодий вік, "зі шкіри пнеться", щоб щось зробити та забезпечити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram