ГоловнаСуспільствоВійна

Байден заявив, що європейські союзники готові скоротити інвестиції в Китай через Росію

Пекін не повинен отримувати фінансову вигоду, “якщо надаватиме Росії інформацію та потенціал”.

Байден заявив, що європейські союзники готові скоротити інвестиції в Китай через Росію
Фото: EPA/UPG

Президент США Джо Байден заявив, що європейські союзники готові скоротити інвестиції в Китай, якщо він продовжить підтримувати Росію, пише Bloomberg.

Таку заяву американський лідер зробив після того, як НАТО звинуватило Пекін у сприянні вторгненню в Україну, назвавши “ключовим фактором війни”.

Байден повторив, що Китай безпосередньо не постачає зброю силам президента Росії Володимира Путіна, але Пекін не повинен отримувати фінансову вигоду, “якщо надаватиме Росії інформацію та потенціал”.

За словами президента, очільник КНР Сі Цзіньпін “вважає, що Китай є досить великим ринком, щоб вони могли залучити будь-яку країну, включно з європейськими, інвестувати у неї”.

“Деякі з наших європейських друзів збираються згорнути свої залучені інвестиції, якщо Китай продовжить свою допомогу (Росії, - ред.)”, ‒ додав Байден.

  • Лідери НАТО закликали Китай “припинити будь-яку матеріальну та політичну підтримку військових зусиль Росії”, додавши, що Пекін став широкомасштабним прихильником російської “оборонно-промислової бази”. Це включає передачу матеріалів подвійного призначення, таких як компоненти зброї, обладнання та сировина, які служать ресурсами для оборонного сектору Кремля.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram