ГоловнаСуспільствоВійна

У місті Торецьк можуть провести примусову евакуацію

З кожним днем люди з Торецька виїжджають.

У місті Торецьк можуть провести примусову евакуацію
Наслідки авіаудару по Торецьку 28 листопада 2023 року
Фото: Донецька обласна прокуратура

25 червня на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій обговорять питання примусової евакуації населення з Торецьку Донецької області.

Про це повідомив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

"Зараз буде тривати евакуація в дуже примусовому способі з міста Торецьк, тому що ворог знаходиться дуже близько до міста, а з всіх інших міст з міст, які знаходяться на лінії фронту", – сказав він. 

Філашкін зауважив, що з кожним днем люди з Торецька виїжджають.

“На позавчора там знаходилось близько 6 тисяч людей, зараз – 5,5 тисяч”, – розповів начальник ОВА. 

Він додав, що те саме стосується Лимана, Очеретинської громади та міста Красногорівка.

Філашкін повідомив, що другу добу в Торецьку немає енергопостачання, і російські військові не допускають українських енергетиків, щоб вони відновили живлення у місті.

Начальник Торецької МВА Василь Чинчик розповів Суспільне Донбас, що окупаційні війська обстрілом перебили лінію електропередач.

"Пошкодили – ми відновили, пройшло 3-4 години – знов пошкодили", – сказав Чинчик, і додав, що у місті продовжують працювати медики, з лікарні частково вивозять обладнання.

Начальник МВА уточнив, що евакуація продовжується кожен день, людей вивозять і з речами, і з тваринами.

Раніше в ОВА повідомляли, що евакуюватися можна, зокрема, до Волинської області. Щоб врятувати свою родину від постійних обстрілів та безкоштовно виїхати до безпечного регіону необхідно: залишити заявку за телефоном 0988903318 або 0662856290.

Для евакуації тяжко хворих і осіб з інвалідністю можна телефонувати за номерами: 0800332614, 0997104872, 0993115314, 0961086048.

Влада надає такі соціальні гарантії: безкоштовне житло у закладах комунальної власності (визначених місцями компактного проживання) Волинської області, щомісячна виплата допомоги на проживання деяким категоріям внутрішньо переміщених осіб, разова виплата цивільному населенню, яке евакуюється, гуманітарна допомога, психологічна допомога, медична допомога тощо.

  • Вчора Торецька МВА закликала жителів якнайшвидше евакуюватися у зв’язку з обстрілами з боку російських окупантів.
  • Представникам маломобільних груп населення та людям з інвалідністю допомагає у цьому благодійний фонд "Схід SOS". Людей розміщують у шелтерах, прихистках і геріатричних центрах.
  • Вчора відбувся ще один евакуаційний рейс, людей перевезли до Дніпра.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram