ГоловнаСуспільствоВійна

Затримали агента РФ, який готував ракетні удари по паливних базах Запорізької області

Зрадникові загрожує довічне ув’язнення.

Затримали агента РФ, який готував ракетні удари по паливних базах Запорізької області
Затриманий зрадник у Запорізькій області
Фото: СБУ

Служба безпеки затримала агента ФСБ, який готував нові ракетно-дронові удари РФ по прифронтовому Запоріжжю. Агресора цікавили місцеві базами паливно-мастильних матеріалів.

Про це повідомила пресслужба СБУ. 

Ворог хотів отримати інформацію про маршрути руху автоцистерн, в яких перевозять пальне для бойової техніки Сил оборони.

Щоб отримати розвіддані, ФСБ залучила свого агента – 47-річного безробітного жителя Запоріжжя. Чоловік об’їжджав територію обласного центру та його околиці, де фіксував геолокації логістичних складів.

Агент відстежував переміщення автоцистерн, що рухались у напрямку південного фронту. Надалі він мав передати отримані відомості ФСБ у вигляді відміток на гугл-картах з детальним описом потенційних цілей.

Втім, контррозвідка СБУ зірвала ворожі плани і затримала зловмисника на гарячому, коли він проводив дорозвідку поблизу об’єкта критичної інфраструктури.

Під час обшуку в помешканні затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь РФ.

"Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб)", – зазначили в СБУ.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram