ГоловнаСуспільствоПодії

У Шевченківському районі Києва невідомий вистрілив у казахського опозиціонера Айдоса Садикова (оновлено)

Правоохоронці вживають заходи із затримання нападника. Поранений чоловік наразі перебуває у лікарні у важкому стані.

У Шевченківському районі Києва невідомий вистрілив у казахського опозиціонера Айдоса Садикова (оновлено)
Фото: Нацполіція

У Шевченківському районі Києва невідомий вистрілив у чоловіка, повідомляє Нацполіція. 

До столичної поліції лінію 102 надійшло повідомлення про те, що на вулиці В. Ярмоли чути постріли. На адресу негайно виїхали слідчо-оперативні групи Головного і районного управлінь поліції.

Попередньо правоохоронці з’ясували, що до припаркованого на вулиці авто, у якому перебував чоловік з дружиною, підійшов невідомий та вистрілив у чоловіка, після чого втік. Жінка поранень не отримала.

На місці події працюють всі служби, вирішується питання надання правової кваліфікації, вживаються заходи із встановлення та затримання нападника.

Оновлено. РБК-Україна із посиланням на джерела повідомляє, що невідомий в Шевченківському районі столиці вистрілив у казахського опозиціонера Айдоса Садикова, який відомий своєю критикою влади Казахстану.

Оновлено. Генпрокуратура повідомила, що почала розслідування замаху на умисне вбивство журналіста, громадянина Казахстану.

За попередньою інформацією, невідомий з пістолетом підбіг до машини, де перебував потерпілий та його дружина, здійснив постріл у чоловіка, після чого втік.

Замах стався у Шевченківському районі столиці неподалік будинку, де мешкає подружжя. Потерпілий разом з дружиною, теж журналісткою, живуть в Україні з 2014 року та мають статус біженців. Чоловік наразі перебуває у лікарні у важкому стані.

Правоохоронці вживають заходи щодо встановлення особи нападника.

Айдос Садиков та його дружина з 2014 року мешкають в Україні. Мають статус біженців. Відомі критикою нинішньої влади Казахстану, в 2022 підтримали акції протесту на батьківщині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram