ГоловнаСуспільствоВійна

Канада планує надіслати Україні майже 2 тис. ракетних двигунів CRV7, які зняли з експлуатації (оновлено)

Київ також отримає від Оттави 130 тисяч боєприпасів до стрілецької зброї.

Канада планує надіслати Україні майже 2 тис. ракетних двигунів CRV7, які зняли з експлуатації (оновлено)
Міністр оборони Канади Білл Блер
Фото: EPA/UPG

Канада незабаром планує відправити в Україну близько 2 тисяч надлишкових ракет без бойових частин, а також низку іншої зброї.

Про це заявив міністр оборони країни Білл Блер, пише Reuters.

За його словами, останні кілька місяців канадські фахівці витратили, аби гарантувати безпечну експлуатацію ракет, які не мають боєголовок. Речниця міністра уточнила, що низку боєголовок Оттава “планує зрештою відправити”.

Окрім того, Канада надсилає 29 дистанційно керованих збройових станцій німецького виробництва, які можна приєднати до різної бронетехніки, а також 130 тисяч боєприпасів до стрілецької зброї.

Оновлення. Як пише "Європейська правда", Канада надішле 2 тисячі ракетних двигунів CRV7, які зняли з експлуатації.

Канадські збройні сили мають на озброєнні понад 83 тисячі ракет "повітря-земля" CRV7, які були розроблені у 1980-х роках і зняті з озброєння на початку 2000-х років. Кілька років тому федеральний уряд підписав контракт на утилізацію цих ракет.

CRV7 вважалася однією з найпотужніших ракет класу "повітря-земля" свого часу і все ще перебувала на озброєнні союзних країн під час війни в Афганістані. Канадські консерватори вимагали від уряду передати Україні десятки тисяч цих ракет. 

  • Раніше стало відомо, що Канада передає Україні перші чотири бронемашини з партії у 50 машин канадського виробництва.
  • З моменту вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Канада виділила понад 10,2 мільярда доларів загальної допомоги Києву.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram