ГоловнаСуспільствоЖиття

У ДПСУ прокоментували заборону на виїзд за кордон власників декількох паспортів

Кожна людина з паспортом України для цієї держави насамперед є українським громадянином.

У ДПСУ прокоментували заборону на виїзд за кордон власників декількох паспортів
Українські прикордонники перевіряють документи на українсько-польському пункті пропуску Рава-Руська.
Фото: EPA/UPG

Українці-власники двох і більше паспортів розглядаються насамперед як громадяни України, тож на них поширюються всі національні права та обов'язки. Про це у коментарі Liga.net сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Коментар пролунав на тлі заяви американського посольства щодо заборони з 1 червня на виїзд з України військовозобов'язаних, які мали подвійні паспорти. Речник назвав таке формулювання некоректним.

"Формулювання, що шириться на різних ресурсах про те що українців з подвійним громадянством тепер не випускатимуть із країни, м'яко кажучи, не коректне. Вкотре можу зазначити, що в Україні заборонено подвійне громадянство", – сказав він.

Демченко підкреслив, що всі ці норми були чинні й раніше. Прикордонники неодноразово виявляли українців, які вдавали іноземців. Однак інша справа – українці, які постійно проживали за кордоном і мали відповідні відмітки в документах. 

Речник підтвердив, що раніше українські чоловіки віком від 18 до 60 років, які мали ще одне громадянство, мали можливість виїхати за кордон. Зі змінами законодавства така можливість обмежена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram