ГоловнаСуспільствоВійна

Посольство США в Україні попередило чоловіків з двома паспортами про неможливість виїзду

З 1 червня Україна, як стверджується у заяві, не робить винятків на основі закордонного проживання.

Посольство США в Україні попередило чоловіків з двома паспортами про неможливість виїзду
Фото: visaglobal.com.ua

Посольство Сполучених Штатів в Україні на своєму сайті оприлюднило попередження для осіб чоловічої статі, які мають подвійне громадянство і раніше могли залишати територію нашої держави на основі закордонного місця проживання. З 1 червня, як стверджують дипломати, цей виняток більше не є чинним.

Українське законодавство не визнає подвійного громадянства, тож усі особи з двома паспортами розглядаються винятково як громадяни України. Якщо до початку літа чоловіки у віці від 18 до 60 років могли виїхати за кордон, знявшись з реєстрації проживання в Україні і маючи американську реєстрацію, то тепер ця норма не діє.

Посольство попереджає громадян не приїздити в Україну, "якщо вони не мають бажання залишатися там на невизначений час". Якщо ж такі чоловіки не встигли виїхати до 1 червня, їх закликають дбати про власну безпеку та коритися вказівкам влади. Дипломати визнають, що "є обмеженими у своїх можливостях впливати на українське законодавство, включно із застосування воєнного стану та мобілізації".

Загалом посольство нагадує, що відносно України для всіх громадян США діє рекомендація четвертого рівня "Не подорожувати". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram