ГоловнаСуспільствоПодії

Курсант Одеської академії загинув під час тренувальних стрибків із парашутом

ДБР почало розслідування обставин трагедії.

Курсант Одеської академії загинув під час тренувальних стрибків із парашутом
Курсант загинув під час стрибка з парашутом
Фото: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за фактом загибелі курсанта Одеської Військової академії під час навчально-тренувальних стрибків з парашутом.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Трагедія трапилася 14 травня на базі одного з аеродромів. Тренувальний стрибок курсант 2-го курсу факультету підготовки спеціалістів Військової розвідки та Сил спеціальних операцій здійснив на висоті 600 метрів. Це був 12-й стрибок юнака за період навчання.

"За попередньою інформацією, стабілізаційний парашут зачепився за вертоліт, пошкодився та обмотався довкола ноги курсанта, а також перешкодив відкриттю основного парашута. Юнака почало обертати в повітрі, а запасний парашут не встиг повністю розкритися", - йдеться в повідомленні.

19-річний хлопець загинув одразу на місці події.

Слідство перевірятиме, чи відбувалася належна підготовка та інструктаж курсантів під час польотів, дотримання правил під час проведення навчально-тренувальних стрибків. Експертиза встановить чи був правильно укладений парашут.

Попередня кваліфікація правопорушення: недбале ставлення до військової служби, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram