ГоловнаСуспільствоВійна

На північних околицях Вовчанська – стрілецький бій. Від початку доби ворог активних дій не проводив

Захисники чинять опір і відбивають атаки. 

На північних околицях Вовчанська – стрілецький бій. Від початку доби ворог активних дій не проводив
обстріли Вовчанська
Фото: Олег Синєгубов

У Вовчанську Харківської області географія боїв станом на 15 травня не змінилася. Росіяни намагаються захопити місто, захисники зустрічають їх на околицях. Про це "Суспільне Харків" розповів начальник міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі.

За його словами, триває стрілецький бій на північних околицях міста. З Вовчанська евакуюють цивільних, але ще близько 300 людей залишаються. 

"Зараз іде стрілецький бій на північних околицях міста. Росіяни зараз використовують тактику наступу невеличкими групами, ДРГ, які намагаються зайти в місто й зайняти позиції, але завдяки нашим воїнам, дай боже, все буде добре", – сказав він у опублікованому о 12:36 коментарі. 

Ситуацію в місті він назвав дуже важкою. Шосту добу поспіль росіяни масовано обстрілюють місто з усієї зброї, яка в них є. Б'ють по критичній інфраструктурі та житловій забудові – "місто фактично стирають із землі".

Евакуацію проводять не лише з Вовчанська, а й з прилеглих сіл.

Нагадаємо, що записатися на безкоштовну евакуацію можна за номером поліції 102 або номером від ОВА 0800339291.

Голова ОВА Олег Синєгубов у Telegram написав, що на Харківському напрямку ворог активних дій з початку доби не проводив, намагається закріпитися на досягнутому рубежі та здійснює перегрупування. 

"Українські підрозділи завдають вогневого ураження ворогу з метою недопущення накопичення росіянами сил і засобів у північній частині міста Вовчанськ. Крім того, наші підрозділи проводять прочісування міської забудови. Водночас противник стверджує, що увесь Вовчанськ під їхнім контролем. Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України, посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що ця та подібна інформація не відповідає дійсності. Що підтверджує і Харківська ОВА", – сказав він. 

Синєгубов закликав довіряти лише перевіреним джерелам.

  • Станом на 11:30 на Харківському напрямку противник активних дій з початку доби не проводив, намагався закріпитися на досягнутому рубежі та здійснював перегрупування. Українські підрозділи за допомогою засобів розвідки здійснювали виявлення окремих груп противника, місця розгортання його артилерійських засобів та завдавали вогневого ураження з метою недопущення накопичення ворогом сил і засобів в північній частині міста Вовчанськ. Крім того, наші підрозділи продовжували проведення прочісування міської забудови, під вогневим контролем української артилерії та безпілотних систем місця зосередження живої сили і техніки російських окупантів та можливі місця обладнання ворожих позицій. На Куп’янському напрямку підрозділи наших військ відбили одну атаку противника, продовжували вести вісім бойових зіткнень на напрямках Лиман Перший – Синьківка, Куземівка – Стельмахівка, Крохмальне – Берестове, Котлярівка – Піщане, Кармазинівка – Новоєгорівка. Втрат наших позицій не допущено.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram