ГоловнаСуспільствоПодії

Держаудитслужба виявила збитки на майже 20 млн гривень під час ревізії Бородянської селищної ради

Гроші були виділені на відновлення населеного пункту.

Держаудитслужба виявила збитки на майже 20 млн гривень під час ревізії Бородянської селищної ради
На відбудові Бородянки виявили збитки на майже 20 млн гривень (архівне фото)
Фото: Андрій Оленін

Аудитори Північного офісу Держаудитслужби провели ревізію Бородянської селищної ради, і виявили збитків на 19,8 млн гривень. Ці гроші були виділені на відновлення Бородянки у Київській області.

Про це повідомила пресслужба Північного офісу Держаудитслужби

“Основна частина порушень на суму 14 млн гривень – відсутність металопластикових вікон, які повинна була встановити селищна рада в рамках відбудови регіону. До того ж роботи з відновлення вікон і дверей проводилися за цінами, що перевищували ринкові. Такі порушення призвели до неефективного використання бюджетних коштів на суму 5,2 млн гривень”, - повідомили аудитори.

Також, згідно інформації у “єВідновлення”, на ремонт пошкоджених будинків було надано грошову допомогу на суму 2,6 млн гривень. Втім, перевірка з’ясувала, що за рахунками таку ж суму витратили на ті ж роботи. Це призвело до фактичного подвоєння цих витрат.

“Подібний підхід неефективного використання державних коштів стає причиною того, що окремі особи отримують подвійне фінансування за рахунок інших платників податків”, - наголосили в Держаудитслужбі.

Інформацію про виявлені порушення передано в Офіс генерального прокурора.

  • Слідчі поліції Київської області перевіряють інформацію щодо надмірно завищених зарплат і премій працівникам Ірпінського міськвиконкому.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram