ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський відвідав Донецьку область

Президент нагородив поранених захисників. 

Зеленський відвідав Донецьку область
Зеленський прибув із візитом у Донецьку область
Фото: сайт президента

Президент Володимир Зеленський приїхав до Донецької області. Він відвідав захисників, які проходять лікування в медичній роті 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, йдеться в Telegram президента.

Зеленський поспілкувався з бійцями і відзначив їх державними нагородами. Також він подякував медикам.

"Цінуємо роботу наших медиків. Дякую, що докладаєте всіх зусиль заради життів наших воїнів, за те, що лікуєте наших бійців і служите Україні!" – йдеться у дописі.

Окрім того, президент провів нараду щодо безпекової ситуації в регіоні та захисту людей. 

"Докладні доповіді генерала Содоля, голови ОВА Філашкіна, керівників управлінь СБУ та Нацполіції. Оглянув будівництво фортифікацій – максимум сил має бути зосереджено на цьому напрямку. Дякую всім, хто захищає нашу державу і людей. Дякую кожному й кожній, хто щодня працює заради України", – сказав він.

Командувач ОСУВ "Хортиця" Юрій Содоль доповів про оперативну обстановку, зокрема щодо оборони Часового Яру. Філашкін доповів про ліквідацію наслідків російських обстрілів і відновлення водопостачання в населених пунктах. Окремо йшлося про зведення третьої лінії оборони. 

Зеленський ознайомився з перебігом будівництва фортифікаційних споруд на Донеччині. Він оглянув вогневі споруди, захисні залізобетонні конструкції, траншеї, спостережний пункт та невибухові загородження.

Президент також підписався на знакові в'їзду до Донецької області. Захисники традиційно залишали на ньому підписи на згадку про тих, хто боронить країну на території Донецької області, але нещодавно група місцевих вирішила ці підписи зафарбувати. Це викликало обурення, зокрема серед захисників.

Фото: Зеленський у Telegram

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram