ГоловнаСуспільствоВійна

Поліцейські викрили двох мешканок Херсонщини в колабораціонізмі

Жінки працювали у незаконно створеній окупантами установі. 

Поліцейські викрили двох мешканок Херсонщини в колабораціонізмі
Поліцейські викрили двох мешканок Херсонщини в колабораціонізмі
Фото: Пресслужба ГУ Нацполіції у Херсонській області

Правоохоронці викрили двох мешканок Херсонської області у колабораційній діяльності.

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції у Херсонській області.

“У вересні 2022 року двоє мешканок Білозерки добровільно погодилися працювати у незаконно створеній окупантами установі – «управлєнії труда і соціальной політікі Бєлозьорского муніціпального округа»”, – повідомили в поліції.

Одна жінка влаштувалася на посаду т. зв. спеціаліста відділу кадрів. Вона вела журнал звернень громадян на “гарячу лінію” псевдоустанови, опрацьовувала документацію, готувала і надавала відповіді на контрольні документи.

Інша фігурантка обійняла посаду т. зв. спеціаліста відділу нарахувань. Вона перевіряла документи та формувала списки на виплату соцзабезпечення в рублях від окупантів.

Жінкам інкримінували кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу України. 

Їм загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

  • Служба безпеки та Національна поліція встановили особи і зібрали доказову базу на ще 26 колаборантів, які вступили до окупаційного “головного управління мвс рф Херсонської області”. 
  • СБУ повідомила, що запобігла втечі ще одного колаборанта за межі України. У ході комплексних заходів у Херсоні затримано місцевого жителя, який у період окупації міста охороняв російську катівню.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram