ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни розстріляли військовополонених на Херсонщині. Прокуратура почала розслідування

Інцидент стався біля Кринок.

Росіяни розстріляли військовополонених на Херсонщині. Прокуратура почала розслідування
Розстріляні військовополонені у районі Кринок на Херсонщині

Росіяни знову розстріляли беззбройних військовополонених. Цього разу - біля Кринок на лівобережжі Херсонщини.

Відео оприлюднив 7 квітня на своєму телеграм-каналі активіст Сергій Стерненко.

На відео видно, як представник російських окупаційних військ робить декілька пострілів у бік беззбройних нерухомих військових, ймовірно, з автомата. 

Офіс Генерального прокурора України повідомив, що Херсонська облпрокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

"Вкотре представники країни- агресора показово ігнорують положення Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими, що свідчить про підтримку таких дій найвищим командуванням російських збройних сил", - наголосили в ОГП.

  • Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала з 1 грудня 2023 по 29 лютого 2024-го страти окупантами 32-ох українських військовополонених. Зазначається, що ці 32 страти були задокументовані у 12 окремих випадках. Це значно більше, ніж за будь-який з попередніх періодів. 
  • У лютому Офіс Генпрокурора повідомив, що загалом в Україні наразі розслідують 19 кримінальних проваджень за фактами вбивства 45 українських військовополонених. 
  • Серед останніх злочинів - убивство полонених українських воїнів біля Роботиного в Запорізькій області, а також біля Кліщіївки у Бахмутському районі Донеччини.
  • Щодо ситуації довкола Кринок, то окупанти постійно штурмують позиції Сил оборони, які закріпилися на лівобережжі Херсонщини і, як повідомляло українське командування, вдаються навіть до так званих "м'ясних штурмів".
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram