ГоловнаСуспільствоВійна

Росія завдала 12 ударів по Запоріжжю. ЗАЕС на межі блекауту (оновлено)

Є інформація про одну жертву, 10 поранених і 3 зниклих безвісти.

Росія завдала 12 ударів по Запоріжжю. ЗАЕС на межі блекауту (оновлено)
Наслідки удару по Запоріжжю
Фото: Запорізька ОВА у Telegram

Запоріжжя вночі та вранці зазнало масованої атаки. Ворог завдав 12 ракетних ударів.

За попередніми даними, зруйновано сім будинків, щонайменше 35 пошкоджено, повідомив голова ОВА. 

"Є поранені, кількість постраждалих уточнюємо", – сказав він.

Станом на 9:44 з'явилися дані про одну жертву і вісьмох поранених. До цього, станом на 9:29, міністр внутрішніх справ повідомляв про шістьох травмованих у Запоріжжі, ще троє там вважаються безвісти зниклими на місцях ударів. 

О 10:47 у ДСНС повідомили про 10 поранених, ще 3 людини вважаються безвісти зниклими. 

На одному із місць влучання у приватному секторі обласного центру надзвичайники проводять пошуково-рятувальні роботи. 

Окрім того, через масовану атаку ЗАЕС опинилася на межі блекауту. Під час масованої ракетної атаки на Україну о 5:10 ранку відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ "Дніпровська". Вона з'єднує тимчасово окуповану Запорізьку АЕС із об’єднаною енергосистемою України, навели в ОВА дані від "Енергоатом".

Наразі ЗАЕС повʼязана з українською енергосистемою лінією електропередачі ПЛ-330кВ "Запорізька ТЕС – Феросплавна", яка лише минулого тижня була відремонтована силами українських енергетиків після чергового російського обстрілу.

"Така ситуація вкрай небезпечна і загрожує настанням аварійної ситуації. Якщо відключиться остання лінія звʼязку з вітчизняною енергомережею, ЗАЕС опиниться в черговому блекауті, що є важким порушенням умов безпечної експлуатації станції", – сказав голова НАЗК Петро Котін.

  • Другу ніч поспіль ворог проводить масовану ракетну атаку. Цього разу росіяни атакували, зокрема, Харків. Також вони випустили ракети на західні області. У Кривому Розі через удари по інфраструктурі є відключення світла. Станом на 6:43 повітряна тривога триває.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram