ГоловнаСуспільствоЖиття

На Закарпатті врятували "туристів", які дві доби блукали у горах

Чоловіки самостійно склали маршрут через гори, щоб потрапити у Румунію. 

На Закарпатті врятували "туристів", які дві доби блукали у горах
У горах на Закарпатті врятували двох нелегалів
Фото: ДПСУ

У Закарпатській області прикордонники відділу «Ділове» Мукачівського загону знайшли і врятували двох чоловіків, які, плануючи незаконно потрапити до Румунії, заблукали і дві доби блукали горами.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

"26-річний житель Тернопільщини та його 24-річний приятель з Івано-Франківської області самостійно спланували маршрут за онлайн картами через високогірну ділянку. Одягу, їжі та відповідного спорядження для походу у гори відчайдухи не мали. Дві доби вони намагались дістатися Румунії", – йдеться у повідомленні.

Провівши першу ніч під відкритим небом, чоловіки добряче змерзли та змокли під дощем. На ранок вони продовжили рух за обраним маршрутом.

Прикордонники розповіли, що знайшли втомлених та виснажених відчайдухів за 1,5 км до кордону.

"Чоловіки зраділи, що їх знайшли, адже розуміли, що могли загинути", – зазначили у ДПСУ. 

Порушників доставили у прикордонний підрозділ, напоїли гарячим чаєм та надали можливість просушити одяг і взуття.На обох склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

Справу скеровано до суду.

  • На Одещині двоє ухилянтів застрягли у протитранспортному рові. Чоловіки намагалися подолати рів: спустилися у нього, а вибратися вже не могли. Прикордонники спостерігали за дійством з повітря, а найближчий наряд простягнув руку допомоги бідолашним, дістав їх із рову і звісно ж затримав.
  • Прикордонники знайшли нелегала-втікача в багажнику автомобіля. Пасажири авто теж хотіли перетнути кордон. В цьому їм мав допомогти за 400 та 300 доларів водій.
  • Тим часом на Закарпатті ліквідували канал з переправлення через кордон чоловіків. Трьох фігурантів справи затримали, коли ті везли до кордону п’ятьох "клієнтів". Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram