ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовик терористичного угруповання “ЛНР” отримав 15 років тюрми

Він воював у терористичному батальйоні “Шторм”. Його затримали Сили оборони України на території Бахмутського району.

Бойовик терористичного угруповання “ЛНР” отримав 15 років тюрми
Фото: Львівська обласна прокуратура

Бойовик терористичного угруповання “ЛНР” отримав 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляє Офіс Генпрокурора. 

Прокурор в суді довів, що мешканець Луганщини у 2022 добровільно перейшов на бік ворога. 

Він вступив у незаконне збройне формування "народна міліція" терористичної організації "ЛНР", що діяла на окупованій частині Луганської області. Чоловік проходив службу у шостому окремому мотострілецькому козачому полку, який входить до складу 2-го армійського корпусу військ РФ, на посаді стрілка.

Засуджений виконував обов’язки караульної служби з охорони території та спостереження за військовослужбовцями та військовою технікою ЗСУ.

З квітня 2023 його було переведено до батальйону "Шторм" цього ж полку, де він облаштовував та укріплював вогневі позиції армії РФ для ведення бою, рив окопи, будував бліндажі, караулив та безпосередньо брав участь у бойових діях.

Чоловік воював у населених пунктах Луганської та Донецької областей.

Його затримали Сили оборони України на території Бахмутського району Донецької області.

Нещодавно у Миколаєві 15 років тюрми отримав інструктор з тактичної підготовки, який виявився російським агентом. Зокрема, він розвідував місця базування особового складу, військової техніки та складів з боєприпасами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram