ГоловнаСуспільствоЖиття

Японія схвалила нові санкції проти Росії, у списку "Атомфлот" і "Калашніков" (оновлено)

Заморожено активи 12 осіб і заборонено експорт 29 російських організацій.

Японія схвалила нові санкції проти Росії, у списку "Атомфлот" і "Калашніков" (оновлено)
Головний речник кабінету міністрів Японії Йосімаса Хаясі
Фото: EPA/UPG

Японія схвалила нові санкції через вторгнення Росії в Україну, намагаючись продемонструвати єдиний фронт з іншими країнами “Групи семи”.

Про це пише Bloomberg з посиланням на МЗС країни.

Токіо застосував заборону на експорт ще до 29 російських організацій. Буде заморожено активи 12 осіб.

“Ми прийняли рішення щодо останніх санкцій у співпраці з G-7 у контексті того, що було б ефективним у досягненні справедливого та тривалого миру в Україні”, − заявив речник кабінету міністрів Японії Йосімаса Хаясі.

Він підкреслив, що Японія продовжуватиме співпрацювати з міжнародними спільнотами.

Як йдеться на сайті японського МЗС, загалом під санкції потрапили 36 російських організацій. Серед них: федеральне підприємство “Росатомфлот”, “Тінькоф банк”, дослідно-конструкторське бюро “Новатор”, “Аероскан”, концерн “Калашніков”, корпорація “Уралвагонзавод” і концерн “Алмаз-антей”.

Обмеження також ввели проти керівництва табору “Артек” та чиновників, пов’язаних з викраденням дітей: уповноваженого з прав людини в Чечні і уповноважених з прав дитини в Бєлгородській, Ростовській та Калузькій областях РФ.

  • Торік у грудні Японія ввела нові санкції проти 135 російських юридичних та фізичних осіб. Зокрема, санкції були впроваджені щодо заступниці міністра оборони РФ Тетяни Шевцової, омбудсмена Тетяни Москалькової, генерал-полковника Олександра Лапіна та інших осіб. Крім того, під обмеження потрапили так звана “Юнармія”, ПВК "Патріот", Уральський завод цивільної авіації та інші.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram