ГоловнаСуспільствоВійна

Віцепрем’єр-міністр Федоров вважає вироблення Україною мільйона FPV-дронів у цьому році цілком реальною ціллю

Кількість компаній-виробників зросла із 7 до 200 з початку 2022 року.

Віцепрем’єр-міністр Федоров вважає вироблення Україною мільйона FPV-дронів у цьому році цілком реальною ціллю
Фото: Telegram/Zelenskiy

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України — міністра цифрової трансформації України Михайло Федоров вважає вироблення Україною мільйона FPV-дронів у цьому році цілком реальною ціллю. 

За його словами, сьогодні кількість компаній-виробників зросла до 200. 

“У 2022 році тільки 7 виробників дронів пройшли дослідну експлуатацію й могли отримувати державні контракти. Це критично мало. Тоді ми зібрали й опитали більш ніж 80 виробників, обговорили їх блокери й почали працювати над зміною полісі. Ухвалили понад 20 законів і нормативно-правових актів, усунули податки з комплектуючих, дозволили компаніям інкорпоруватися в Дія.City. А ще збільшили маржу для виробників до 25%, у країнах НАТО цей показник – на рівні 17%”, – розповів міністр.

Він зазначив, що за 2023 рік українські компанії виробили, а держава закупила в 100 разів більше безпілотників, ніж у 2022 році. Збільшилося фінансування і спроможність виробляти. Тепер можемо зробити більше, аніж мільйон FPV за рік.

Головний розвідник України вважає інтенсивне застосування безпілотників та щільні мінні поля основними факторами неможливості проведення наступів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram