ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні відкрили більше 12,5 тисяч "Пунктів незламності"

Ще 700 готові до відкриття.

В Україні відкрили більше 12,5 тисяч "Пунктів незламності"
Пункт незламності облаштований в пожежній частині.
Фото: Lb.ua

В Україні вже працюють 12 596 "Пунктів Незламності", ще понад 700 готові до відкриття у разі необхідності.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, території та інфраструктури.

"Ми системно працюємо над тим, аби у випадку кризових ситуацій люди могли вільно скористатися Пунктами Незламності, знайти світло, воду, тепло та доступ до інтернету. 7-9 січня у низці областей України очікується приріст снігового покриву до 30 см, ожеледь, налипання мокрого снігу, в окремих областях зниження нічної температури до 25° морозу. Така потреба може виникнути найближчим часом, адже прогнозуються похолодання. Ми збираємося, аби розуміти наскільки готові пункти, які вже працюють. Перевіряємо наявність всього функціоналу та комплектацію", – прокоментував віце-премʼєр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

У міністерстві також зазначили, що в 2023 році перевиконали план з кількості необхідних пунктів незламності, таким чином забезпечивши необхідне число пунктів для кожної області.

Також нагадали, що в застосунку "Дія" доступна карта пунктів незламності. ЇЇ можна завантажити і тоді вона буде доступна в офлайн форматі, навіть коли буде відсутній зв’язок та інтернет. З міркувань безпеки геолокації пунктів не відображаються в Херсонській, Донецькій, Запорізькій, Луганській та частково Харківській, Чернігівській, Дніпропетровській і Миколаївській областях.

  • Із листопада 2022 року розгорнули проєкт "Пункти незламності" по всій країні. У них доступні всі базові послуги. Це електрика, мобільний звʼязок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Пункти працюють обов’язково при всіх обласних та районних адміністраціях, також при школах, будівлях ДСНС тощо.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram