ГоловнаСуспільствоВійна

У Києві під час ракетної атаки є влучання і падіння уламків. Понад 50 поранених, загинули двоє (доповнено)

Повітряна тривога тривала понад чотири години.

Фото: Макс Требухов

У Києві унаслідок ракетної атаки є руйнування. Ворог випустив декілька груп ракет, в тому числі аеробалістичні "Кинджали". Є падіння уламків в декількох районах, місто частково знеструмлено і в кількох районах немає води. Окрім того, за словами Віталія Кличка, є влучання.

Станом на 3 січня відомо про двох загиблих і понад 50 поранених. Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації.

Фото: EPA/UPG

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: EPA/UPG

Фото: Макс Требухов

Фото: EPA/UPG

Станом на 11:17:

  • у Солом’янському районі зафіксовано загоряння двох багатоповерхових житлових будинків. ДСНС проводили деблокування та евакуацію людей. Одна людина загинула, близько 30 поранені
  • у Голосіївському падіння решток уламків на відкритій території
  • у Печерському падіння решток на дах 25-типоверхової нежитлової будівлі, на ще один багатоповерховий будинок та приватний будинок
  • у Оболонському р-ні є загоряння житлового будинку, падіння решток уламків на територію нежитлової забудови та складських приміщень із подальшим загорянням на площі 250 м2, загоряння на території двох автосалонів
  • у Деснянському р-ні попередньо загоряння в будівлі супермаркету, пошкоджено оздоблення у приватному будинку та зафіксовано падіння уламків на відкритій місцевості
  • у Святошинському р-ні – на нежитлову забудову
  • у Подільському р-ні є загоряння на площі 1000 м2 на території ринку, загорання складів на площі 2000 м2, іншої складської будівлі на площею 3000м2, пошкоджено газову трубу, магістралі водопостачання, пожежа охопила приблизно шість авто, часткове руйнування житлового будинку, падіння решток на нежитлову забудову
  • у Дарницькому районі пошкоджено нежитлові приміщення
  • у Шевченківському падіння решток на відкриту територію.

Після 10 години стало відомо про загибель однієї з поранених. Постраждала з будинку в Соломʼянському районі, жінка похилого віку, померла в машині "швидкої", повідомив мер міста. 

За словами голови КМВА Сергія Попка, над столицею збили близько 60 ракет.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: EPA/UPG

Фото: Макс Требухов

"Повітряна тривога сумарно тривала майже 6 годин. Спочатку ворог запустив на столицю України приблизно півтора десятка баражуючих боєприпаси типу «Shahed». А слідом за ними понад півтора десятка стратегічних бомбардувальників Ту-95МС запустили групами та хвилями крилаті ракети Х-101/Х555Х-55. Одночасно із заходом ракет на Київ, понад десять літаків Міг-31К запустили по столиці аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал». Силами та засобами протиповітряної оборони було уражено усі БпЛА «Shahed» та понад 6 десятків ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток Х-47М2 «Кинджал» (остаточно тип і кількість дадуть ПС)", – повідомив він.

Станом на 12:00 в багатоповерховому житловому будинку Солом’янського району загинуло дві людини та 43 постраждало. На місці працюють психологи ДСНС, які вже надали допомогу 80 людям. Інформація уточнюється", - йдеться в повідомленні ДСНС.

Станом на 9:35 у Солом'янському районі постраждали 20 людей. 19 із них медики госпіталізували.

У будівлі загоряння та сильне задимлення. Всі служби працюють на місці. Рятувальники деблокували 17 людей, 117 мешканців вивели з будинку. 

За даними на 9:10, кількість поранених зросла до 16. Ці люди постраждали внаслідок атаки на житлові будинки Солом'янського району.

Фото: Офіс Генпрокурора

Фото: Офіс Генпрокурора

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

"Наразі 16 постраждалих у багатоповерховому будинку в Соломʼянському районі, де сталося загоряння внаслідок ракетної атаки. 15 із них медики госпіталізували", – повідомив мер.

Станом на 9:05, за даними КМВА, зафіксовано наслідки атаки в дев'яти районах. У Солом’янському районі – загоряння двох багатоповерхових житлових будинків. Виявлено вже 10 постраждалих.

Також:

  • у Деснянському попередньо є загорання супермаркету
  • у Дарницькому районі пошкоджено нежитлові приміщення
  • у Голосіївському падіння решток на відкритій території
  • у Печерському районі – на дах 9-ти поверхового житлового будинку, на ще один багатоповерховий будинок та приватний будинок
  • в Оболонському є загоряння житлового будинку, падіння решток на територію нежитлової забудови та складських приміщень
  • в Святошинському (уточнюється)
  • в Подільському загорання на території ринку; пошкоджено газову трубу а також падіння решток на нежитлову забудову. Також можливо загоряння житлового будинку. Інформація перевіряється.
  • Шевченківський район – падіння решток на відкриту територію.

Усі екстрені служби працюють по викликах.

Через ракетний дар в деяких районах міста є проблеми з електропостачанням та водопостачанням.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Ракетна небезпека триває. Будьте в укриттях.

О 8:54 мер міста повідомив, що кількість поранених зросла до 13. 12 госпіталізували.

"12 постраждалих госпіталізували медики з багатоповерхового будинку в Соломʼянському районі, де сталося загоряння внаслідок ракетної атаки. Одній людині надали допомогу на місці", – заявив він.

Станом на 8:34 кількість поранених у Солом'янському районі зросла з трьох до десяти. З них дев'ятьох госпіталізували, повідомив мер.

"10 постраждалих у багатоповерховому будинку в Соломʼянському районі, де сталося загоряння внаслідок ракетної атаки. Девʼятьох із них госпіталізували, одному надали допомогу на місці", – написав він.

Станом на 8:24, за даними місцевої влади, є пошкодження в п'яти районах міста. 

Станом на 8:15 відомо про трьох поранених в Солом'янському районі. Про це повідомив мер міста.

"Наразі троє постраждалих в одному з будинків у Соломʼянському районі столиці. Всіх їх госпіталізували. Медики продовжують працювати на місці", – заявив він.

Мер міста повідомив, що є влучання в Подільському районі. У КМВА станом на 8:08 писали, що було падіння уламків.

Через атаку в будинках Шевченківського, Святошинського, Голосіївського і Оболонського районів зникло світло і вода.

За даними від мера, у Подільському районі попередньо – влучання на територію обʼєкту цивільної інфраструктури. Всі служби прямують на місце.

Також у Подільському районі пошкоджено газову трубу. Є падіння уламків в Голосіївському районі, а також в іще декількох районах – на будинки і склад.

О 7:51 у КМВА повідомили, що, крім Печерського, Оболонського і Голосіївського, є падіння уламків у Святошинському. Дані уточнюються.

О 7:43 начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що внаслідок ракетної атаки зафіксовано падіння решток в Печерському на дах багатоповерхового житлового будинку. В Оболонському районі – уламки впали на територію складських приміщень. 

Унаслідок атаки є знеструмлення в декількох районах столиці. Також у КМВА повідомили про ще одне падіння уламків на житловий будинок у Печерському районі.

О 7:25 Повітряні сили попередили, що на столицю летять іще багато ракет.

"Київ – перебувайте в укриттях. Багато ракет у вашому напрямку", – йдеться у повідомленні.

  • Ракетну атаку ворог розпочав приблизно через годину після атаки безпілотниками. Окупанти випустили 35 "шахедів", усі їх збила ППО. Вибухи лунали в Києві.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram