ГоловнаСуспільствоВійна

Після атаки "шахедами" росіяни запустили 99 ракет (доповнено)

Тривога оголошена по всій Україні.

Після атаки "шахедами" росіяни запустили 99 ракет (доповнено)
Мобільні вогневі групи
Фото: Facebook/Заступник Керівника ОПУ Олексій Кулеба

Російська армія після дронової атаки на Україну запустила ракети. Загинули щонайменше четверо людей: двоє в Київській області, одна в Києві і одна в Харкові. Поранені понад 90. Вибухи пролунали в Харкові та в Києві. На столицю окупанти випустили декілька типів ракет, зокрема "Кинджали". Тривога тривала з 5:59 до 9:49. Основним напрямком удару стала столиця.

За даними Головнокомандувача Валерія Залужного, ворог випустив 99 ракет. ППО збила 72: 

  • 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал"
  • 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55
  • 3 із 3 крилаті ракети "Калібр"

Багато ракет, за даними Повітряних сил, були націлені на Київ. Однак загроза була для всіх регіонів, ракети змінювали курс.

Фото: МВС

У столиці є пошкодження в кількох районах, місто частково без світла і води. Відомо про понад 40 поранених у Києві, померли двоє. Понад 40 поранені в Харкові, де також загинула людина.

По Харкову росіяни завдали мінімум чотирьох ударів.

У Київській області загинули двоє людей у Фастівському районі. Ще 16 мешканців області поранені. В Вишневому пошкоджено 11 багатоповерхівок, є руйнування приватних будинків в інших населених пунктах.

Станом на 6:43 ракети було зафіксовано в районі Переяслав-Хмельницького Київської області, а також група ракет на межі Черкаської та Київської областей, курс західний. Окрім того, ракети летіли на Кропивницький і Черкаську область. Про це попередили в Повітряних силах. Згідно з їхніми даними, ворог випустив декілька груп ракет, а для Харкова є загроза балістики.

До ракет окупанти вдарили безпілотниками. Вибухи лунали, зокрема, в Києві – там минулося без потерпілих, зафіксовано падіння уламків на відкритій місцевості.

"У ніч на 2 січня 2024 року окупанти атакували 35-ма ударними БпЛА типу “Shahed-136/131” з мису Чауда – Крим та району Приморсько-Ахтарськ – рф. Усі ворожі ударні БпЛА знищено силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України", – повідомили в Повітряних силах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram