ГоловнаСуспільствоВійна

РФ вдарила 6 ракетами по Покровському району. Пошкоджено будинки, є поранені і загиблі (оновлено)

Унаслідок нічних ударів по житлових будинках поранень зазнали щонайменше чотири дитини, зокрема шестимісячний малюк. 

РФ вдарила 6 ракетами по Покровському району. Пошкоджено будинки, є поранені і загиблі (оновлено)
Фото: Міністр внутрішніх справ у Telegram

Уночі росіяни одночасно вдарили по Покровському району шістьма ракетами С300. Під обстріл потрапили Покровськ, Новогродівка та Мирноград. Постраждало 10 осіб, зокрема чотири дитини, повідомив міністр внутрішніх справ Клименко.

Оновлено. 8 грудня ідентифікували ще одну жертву – це жінка, донька і чоловік якої також загинули від російського удару. Кількість жертв склала п'ять людей. 

Оновлено. Станом на 6 грудня кількість жертв зросла до чотирьох – знайшли тіло батька загіблої дівчинки.

Станом на 4 грудня відомо про трьох загиблих – під завалами знайшли тіло восьмирічної дівчинки. Тіла її батьків продовжують шукати. 

Оновлення. Станом на 16.00 відомо про двох загиблих. З-під завалів у Новогродівці дістали тіло другої жертви – 55-річного мешканця будинку. За інформацією МВС України, під завалами може залишатися родина: 33-річна жінка, 38-річний чоловік та восьмирічна дівчинка.

Станом на 11:00 у Новогродівці з-під завалів дістали тіло одного чоловіка – це 62-річний місцевий житель. 

У цьому населеному пункті ще п’ятеро мирних мешканців зазнали поранень: 13-річний хлопчик, 62-річний чоловік та три жінки віком 42, 58 та 63 роки. Влучання відбулося в багатоповерхівку.

Фото: Національна поліція

У Покровську поранено родину з двома дітьми – хлопцем 16 років та шестимісячним немовлям. Також поранено 13-річного хлопчика. За попередніми даними, пошкоджено багатоквартирний будинок і дев'ять приватних, відділ поліції, автомобілі, гаражі.

Один зі снарядів вибухнув на подвір’ї будинку, де мешкала родина з двома дітьми. Внаслідок обстрілу було зруйновано дах та стіни оселі, сім’я опинилася під завалами. 

"Парамедик поліції допоміг вибратися з-під руїн чоловіку, в якого на руках було закривавлене немовля. Оглянувши хлопчика, поліцейський закутав його та швидко доставив до лікарні. Загрози життю піврічного Ілая немає", – написав міністр. 

У Мирнограді росіяни вдарили двома ракетами. Руйнувань зазнав відділ поліції.

Нагадаємо, в жовтні окупанти вдарили по центру Покровська і влучили в дві адміністративні будівлі. Загинула одна людина, ще 14 були поранені. Серед поранених – дев'ять працівниць управління соціального захисту населення та дві відвідувачки віком від 32 до 68 років.

У серпні в Покровську загинув полковник ДСНС, який потрапив під повторний ворожий обстріл. Він прибув на виклик, коли армія РФ вдарила по тому ж місцю – тактика, яку вони систематично застосовують при обстрілах. Унаслідок першого обстрілу Покровська загинули дев'ять, понад 80 людей були поранені. 

Покровськ – відносно велике місто, довоєнне населення якого складало близько 60 000 людей. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram