ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ заявила про ліквідацію ще двох каналів збуту зброї та боєприпасів на Рівненщині та Івано-Франківщині

Правоохоронці затримали двох ділків, які хотіли продати криміналітету російську “трофейну” зброю та вибухівку.

СБУ заявила про ліквідацію ще двох каналів збуту зброї та боєприпасів на Рівненщині та Івано-Франківщині
Фото: СБУ

Правоохоронці заявили про ліквідацію ще двох каналів нелегального збуту зброї та боєприпасів у Рівненській та Івано-Франківській областях.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Під час комплексних заходів затримано двох ділків, які намагалися продати криміналітету арсенал бойових засобів ураження.

Серед вилученого – детонуючий шнур з вибухівкою, протитанкове озброєння, бойові гранати та автомати Калашникова російського виробництва.

Так, на Рівненщині: затримано торгівця «трофейною» зброєю, яку він отримував через власні зв’язки з місць колишніх боїв у звільнених районах на сході та півдні України.

Одержані зразки російського озброєння він зберігав за місцем постійного проживання, а доставку «товару» потенційним покупцям здійснював на власному авто.

При обшуках у затриманого вилучено:

  • автомат Калашникова АК-12;
  • 4 гранати типу Ф-1, РГО та РГН;
  • понад пів тисячі набоїв до стрілецької зброї різного калібру.

СБУ зазначає, що потрапляння зброї у незаконний обіг могло призвести до загострення криміногенної обстановки та розхитування внутрішньо-політичної ситуації поблизу українсько-білоруського кордону.

На Прикарпатті: викрито ще одного фігуранта – мешканця Коломиї, який намагався продати криміналітету три автомати АК-74 та пістолет Стєчкіна з набоями.

Крім того, під час обшуків у зловмисника виявлено майже 50 м детонуючого шнура з вибухівкою, бойові гранати, глушники до стрілецької зброї та бронебійні боєприпаси.

Увесь арсенал він зберігав у схроні, який облаштував у недобудованій споруді поблизу приватного будинку одного із своїх родичів.

Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Вони перебувають під вартою.

За викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 7 років тюрми.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці заявили, що нейтралізували у Києві злочинну організацію, яка тероризувала мешканців Києва та захоплювала їхній бізнес. До складу угруповання входило 15 осіб, серед яких представники криміналітету з пострадянських країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram