ГоловнаСуспільствоВійна

ЗМІ: дружину керівника ГУР Маріанну Буданову отруїли (доповнено)

Отруєння підтвердилося ще в декількох співробітників ГУР. 

ЗМІ: дружину керівника ГУР Маріанну Буданову отруїли (доповнено)
Фото: надано пресслужбою

Дружину керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, Маріанну, отруїли важкими металами. Першими інформацію про отруєння повідомили в "Бабель", а потім ці дані підтвердили співрозмовники журналістів УП і "Суспільного". 

УП пише, що отруєння виявили в результаті аналізів. Їх вирішили провести через погіршення самопочуття.

За даними джерел, дружину Буданова "скоріш за все отруїли через їжу". 

"Оскільки дружина Буданова невеличка з маленькою вагою, проявилося у неї швидше. А так отруєння підтвердилося ще у кількох співробітників: «вони просто велетенські трохи, нічого за собою не помічали, зараз теж лікуються»", – повідомили джерела.

Маріанна Буданова уже пройшла перший етап лікування. 

Спірозмовники "Бабеля" в ГУР сказали, що жінку отруїли важкими металами, які не використовуються в побуті і воєнній справі. 

Джерела підтвердили, що на Кирила Буданова також вчиняли замахи до та після повномасштабного вторгнення.

Згодом представник ГУР Андрій Юсов у коментарі Радіо Свобода підтвердив інформацію про отруєння Маріанни. Дружина голови української військової розвідки справді була отруєна важкими металами і зараз проходить курс лікування, який вже завершується. Більше інформації в ГУР обіцяли оприлюднити згодом.

Раніше Буданов у одному з інтерв'ю говорив, що дружина під час повномасштабного вторгнення жила із ним у робочому кабінеті. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram