ГоловнаСуспільствоВійна

Інтенсивні обстріли України частково можуть бути відповіддю окупантів на інциденти в Росії та Криму, − британська розвідка

Кожна сторона шукає переваги, завдаючи удару по стратегічній глибині противника.

Інтенсивні обстріли України частково можуть бути відповіддю окупантів на інциденти в Росії та Криму, − британська розвідка
Фото: EPA/UPG

За останні чотири дні як Росія, так і Україна зазнали надзвичайно інтенсивних атак глибоко в тилу. Обстріли окупантів можуть бути відповіддю на "інциденти у РФ та Криму", зазначили у Міністерстві оборони Великобританії.

Надходили повідомлення про вибухи на російських логістичних об’єктах, авіабазах і командних пунктах у Криму, Краснодарському краї та Підмосков’ї.

“Цілком ймовірно, що Чорноморський флот Росії знову став об’єктом потужного обстрілу. Однак вибухи на авіабазі Чкаловський поблизу Москви, ймовірно, будуть найбільшою стратегічною проблемою для російських лідерів”, − йдеться у повідомленні.

Це делікатне місце, оскільки тут розміщуються спеціальні військові літаки та VIP-транспорт для російських лідерів.

Пошкодження літака спеціальної місії COOT (Іл-18, - ред.) є особливо актуальним: “ці цінні активи виконують місії, які включають збір електронної розвідувальної інформації”.

Протягом останнього тижня Росія неодноразово завдавала дальніх ударів по цілях на території України. “Ця незвичайна інтенсивність, ймовірно, частково є відповіддю на інциденти в Росії та Криму. Оскільки наземний бій відносно статичний, кожна сторона шукає переваги, завдаючи удару по стратегічній глибині противника”, − зазначили британці.

Нагадаємо, британська розвідка заявила, що Росія не має змоги успішно наступати через відсутність ротації та військових тренувань. Зокрема, відсутність ротації погано впливає на бойовий дух окупантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram