ГоловнаСуспільствоВійна

Росія щотижня засуджує близько 100 військових за відмову воювати, – Міноборони Британії

Відмова воювати, ймовірно, відображає відсутність підготовки, мотивації та сильні стресові ситуації.

Росія щотижня засуджує близько 100 військових за відмову воювати, – Міноборони Британії
Фото: vgolos.ua

Росія щотижня засуджує близько 100 військових за відмову воювати. Якщо ця тенденція збережеться, то щорічно буде приблизно 5200 вироків за відмову від участі від війни.

Про це повідомили у міністерстві Великої Британії з посиланням на ЗМІ.

“25 серпня 2023 року двоє російських військових були засуджені військовим судом до двох років колонії за відмову підкорятися наказу повернутися на фронт в Україну”, − йдеться у повідомленні.

Високий рівень судимостей свідчить про поганий моральний стан російської армії та небажання “деяких елементів” воювати.

Відмова воювати, ймовірно, відображає відсутність підготовки, мотивації та сильні стресові ситуації, з якими стикаються російські сили вздовж усієї української лінії фронту. 

Хоча деякі солдати відмовилися воювати, а рівень вибуття залишається високим, Росія, найімовірніше, зменшує їхні втрати, відправляючи на передову масу погано навчених солдатів. Після часткової мобілізації, проведеної Росією у вересні 2022 року, Рф адаптувала свій підхід до ведення війни, використовуючи чисту масу для наступальних і оборонних операцій. 

Нагадаємо, Сили оборони за добу ліквідували 570 окупантів. Загалом армія окупантів втратила з 24 лютого 2022 року 262 410 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram