ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни вдарили по лікарні в Херсоні. Загинув лікар, поранено ще пʼятьох медиків (оновлено)

Зруйновано відділення хірургії. 

Росіяни вдарили по лікарні в Херсоні. Загинув лікар, поранено ще пʼятьох медиків (оновлено)
Лікарня в Херсоні після російських обстрілів
Фото: Офіс генерального прокурора в Telegram

Вранці близько 11 години російська армія обстріляла міську клінічну лікарню в Херсоні. Загинув лікар, за уточненими даними, поранені ще пʼять медиків. 

Спершу було відомо про травмовану медсестру. Згодом голова ОВА Олександр Прокудін додав, що травмовані ще чотири медики. 

"У них діагностували контузію та гостру реакцію на стрес. Потерпілим надали медичну допомогу, нині їхньому життю нічого не загрожує. Загалом цей російський терористичний удар обірвав життя одного лікаря, пʼятеро – поранені", – зазначив він. 

Унаслідок удару пошкоджено будівлю лікарні та авто, повідомили в Офісі генпрокурора.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Фото: Прокудін у Telegram

"Множинні осколкові поранення, несумісні із життям, отримав лікар. Травмовано також медсестру", – йдеться у повідомленні. 

Голова ОВА Олександр Прокудін уточнив, що загиблим є лікар-ЛОР. У медсестри – травма щелепи. Через обстріли також пошкоджена хірургія. 

"Пряме влучання в операційну Херсонської міської клінічної лікарні. Терористи вбили молодого лікаря, у якого сьогодні був перший робочий день після інтернатури. Поранена медична сестра", – заявили в МОЗ

Постраждало два поверхи лікарні. Продовжується розбір завалів, остаточна кількість постраждалих невідома. 

Фото: Прокудін у Telegram
Фото: Прокудін у Telegram

Станом на березень 2023 росіяни пошкодили в Україні близько 1000 медичних закладів. 

Учора росіяни вбили в Херсонській області чотирьох мирних людей, ще 18 поранені. Ворог інтенсифікував обстріли обласного центру. В ОВА це повʼязують із тим, що на лівий берег, де росіяни зазнали великих втрат, прибула нова партія окупантів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram