ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни обстріляли Білопілля на Сумщині. Четверо мирних загинули, 10 поранені (оновлено)

Серед поранених – співробітники ДСНС. 

Росіяни обстріляли Білопілля на Сумщині. Четверо мирних загинули, 10 поранені (оновлено)
Фото: Суспільне Суми

Російські військові обстріляли центр Білопілля у Сумській області. За оновленими даними станом на 24 липня, четверо людей загинули, 10 були поранені. Четвертою жертвою став рятувальник Сергій Антоненко, повідомили в ДСНС

Окупанти били з артилерії, повідомили в МВС.

"Близько 12:30 ворожі війська здійснили обстріл м. Білопілля Сумського району. Зафіксовано чотири удари з артилерії, три з яких – по центру міста. На місці події працюють відповідні служби. Внаслідок отриманих травм загинули 76-річна та 74-річна жінки, які в той момент знаходились на вулиці. Наразі відомо про 10-х поранених осіб, з яких одна у важкому стані", – зазначили в міністерстві. 

У Сумській ОВА повідомили, що Білопілля обстріляли з артилерії, обстріл тривав з 12:35 до 12:39, було три вибухи. Внаслідок обстрілу зруйноване адміністративне приміщення. У ДСНС повідомили, що це – пожежна частина. 

Серед поранених – шестеро співробітників ДСНС. 

"Суспільне" повідомило, що станом на 15.00 відомо про двох загиблих. За інформацією білопільського міського голови Юрія Зарка, щонайменше 10 людей поранені. Двоє людей похилого віку у важкому стані, вони доставлені до сумської лікарні.

Також речник головного управління ДСНС в Сумській області Олег Стрілка повідомив про п'ять поранених працівників ДСНС.

Нагадаємо, що у Сумській області вночі та вранці 17 липня росіяни здійснили девʼять обстрілів. Зафіксовано 63 вибухів, з яких: три мінометні – 15 вибухів, два артилерійські – вісім вибухів, один гранатометний – 15 вибухів, три зі стрілецької зброї – 25 кулеметних черг. Обстріляли шість територіальних громад – Білопільську, Хотінську, Дружбівську, Великописарівську, Есманську, Шалигинську. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram