ГоловнаСуспільствоВійна

Кулеба прокоментував слова Воллеса про "недостатню вдячність" України за військову допомогу

"Слова британського міністра були прикрим непорозумінням".

Кулеба прокоментував слова Воллеса про "недостатню вдячність" України за військову допомогу
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Дмитро Кулеба прокоментував слова Бена Воллеса про "недостатю вдячність" України партнерам за надане озброєння. Він заявив, що Україна "вдячна кожній країні, яка дала і один снаряд, і 100 тисяч снарядів".

Про це міністр повідомив в ефірі телемарафону.

Кулеба зазначив, що слова британського міністра Воллеса про недостатню вдячність України "були прикрим непорозумінням" і нагадав, що прем’єр-міністр Британії публічно сказав, що цінує вдячність України, яка регулярно озвучується в різних форматах.

"Ні в кого немає підстав звинувачувати нас в якійсь невдячності. Але правда полягає в тому, що, вибачте, у нас війна. І коли вони мене запитують – і колеги-міністри, і журналісти іноземні – а чи достатньо вам передали зброї, я кажу, що зброї буде недостатньо рівно стільки, скільки триватиме наш шлях до перемоги. Коли переможемо, тоді я скажу, дякую, зброї було достатньо. Але поки триває боротьба, зброї недостатньо. І це нормальна, чесна позиція, яка відповідає реальності. Тому насправді я не відчуваю сентименту, що хтось не цінує нашу вдячність, чи ми якось там недостатньо дякуємо", – сказав очільник МЗС.

 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 11 липня заявив, що у Вільнюсі без України обговорюються формулювання умов запрошення, навіть не членства в НАТО. На це міністр оборони Великої Британії Бен Воллес відповів, що Україні варто бути більш вдячною за надану їй допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram