ГоловнаСуспільствоВійна

Ворог здійснив за добу понад 1 000 обстрілів позицій ЗСУ на Бахмутському та Лиманському напрямках, – Череватий

Збройні сили знищили 119 окупантів.

Ворог здійснив за добу понад 1 000 обстрілів позицій ЗСУ на Бахмутському та Лиманському напрямках, – Череватий
Бахмут
Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр

На Бахмутському та Лиманському напрямках російські військові здійснили за добу понад 1 000 обстрілів українських позицій.

Про це заявив в ефірі телемарафону речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

"На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, тиснути ворога. Хоча він пробує контратакувати. Цієї доби, зокрема, в районі Берківки. На цьому напрямку 406 разів ворог обстріляв нас різними типами артилерії, 12 боєзіткнень відбулося, 73 окупантів знищили, 156 поранили, двох взяли в полон", – розповів він.

Речник додав, що сили оборони підбили 2 ворожих танки, 4 БМП, РСЗВ "Град", легкий броньований артилерійський тягач, знищили 2 склади з боєприпасами і 2 БпЛА "Ланцет". На Лиманському напрямку ворог атакував 5 разів, здійснивши 607 артобстрілів.

"Ворог багато тижнів поспіль намагається бути там активним, атакує. За цю добу 5 разів атакував, зокрема в районі Невського, Тернів, Білогорівки. 607 разів завдав різних артударів, сім авіаударів. 46 окупантів під час відбиття атак було знищено, 118 поранено", – зазначив Череватий.

Також було знищено ворожий танк, 3 120-міліметрових міномети, самохідний міномет "Тюльпан", 2 польових склади з боєприпасами, контрбатарейний радар та 5 автомобілів.

Нагадаємо, за словами речника Генштабу ЗСУ Андрія Ковальова, Сили оборони продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут. На напрямку Біла Гора – Андріївка мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

У Генштабі ЗСУ зранку повідомили, що ворог зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось близько 30 бойових зіткнень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram